Manel Nadal, secretari de Mobilitat de la Generalitat de Catalunya entre 2003 i 2010 i que ara es presenta com a independent, Rafel Bruguera, Parlamentari del PSC, i Eulàlia Lluch, filla del ministre de sanitat Ernest Lluch, creuen que Catalunya necessita un canvi engrescador
Manel Nadal i Rafel Bruguera, que varen ser primer secretari i secretari d’organització del PSC de Comarques Gironines durant els anys 90, han demanat conjuntament la confiança dels gironins i gironines amb Sílvia Paneque i la victòria de Salvador Illa les pròximes eleccions catalanes el proper 14 de febrer. Els ha acompanyat Eulàlia Lluch, filla del Ministre de Sanitat Ernest Lluch, que també ha volgut ser a Girona per fer costat a un projecte de canvi que considera que avui és possible a Catalunya.
La candidata del PSC a la província de Girona, Sílvia Paneque, ha explicat que el PSC tenia el deure amb Catalunya de presentar un projecte polític que pogués tornar a guanyar la Generalitat i que ho ha fet amb Salvador Illa. Paneque considera, a més, que Catalunya exigia tenir una opció de futur engrescadora i de canvi integrador per a tots els catalans i catalanes. “Catalunya mereix un govern obert, transversal, que sigui humil i que, a la vegada, tingui tota l’ambició d’un bon futur per a tota la ciutadania catalana”.
La socialista ha lamentat que Catalunya no es troba en la situació que mereix estar. S’ha referit a l’últim estudi de l’INE en el qual per primera vegada Catalunya té un PIB per càpita inferior a la mitjana europea. “És innegable que Catalunya té totes les opcions per guanyar el futur i això exigeix que la Generalitat tingui un govern que situï com a prioritats la recuperació del teixit econòmic i el progrés social de tots els catalans i catalanes”. La candidata per Girona ha afegit que el canvi significa que les comarques gironines i Catalunya tornin a ser un dels principals motors econòmics d’Europa. Entre els objectius prioritaris de la pròxima legislatura Paneque ha esmentat: protegir el teixit econòmic bàsic del país, en especial el de serveis (hostaleria, comerç i turisme); invertir en un entorn competitiu per a la nova indústria digital i de transició ecològica; enfortir tot el sector públic i en especial el sanitari, l’educatiu, el formatiu i l’universitari; combatre l’escletxa social amb polítiques actives d’ocupació; i portar a terme una segona onada de gran transformació amb infraestructures de primer nivell.
La portaveu del PSC de Girona, Sílvia Paneque, ha conclòs dient que “Catalunya ha de tenir una opció de canvi amb voluntat de guanyar les eleccions i fer-ho per situar com a prioritats el creixement econòmic i la igualtat social. Catalunya mereix una nova manera de govern menys intervencionista i més oberta, integradora i transversal”.
Per la seva part, Rafel Bruguera, diputat del PSC fins fa uns dies, ha explicat que “els últims 10 anys a Catalunya han estat perduts. Portem 10 anys de retrocés i, fins i tot, Comunitats Autònomes com València, que pateixen un problema de finançament similar al nostre, ens ha passat per davant”. Rafel Bruguera ha afegit que “el sector cultural ha deixat de ser referent. És un sector clau per Catalunya, un sector important, dinàmic, emprenedor. Ha perdut vigor i d’això n’és responsable el Govern de la Generalitat. En els pressupostos de 2020 la inversió per a la cultura no ha arribat a la dels pressupostos de 2010 tot i que ha augmentat el pressupost en el seu conjunt, per tant, té menys pes quantitatiu i qualitatiu”.
Eulàlia Lluch ha volgut remarcar que “cal un canvi a Catalunya. I ara, amb Salvador Illa i Sílvia Paneque el canvi és possible” i ha demanat al Govern de la Generalitat que no abandoni els pobles petits com ho han estat els darrers 10 anys. Finalment, Manel Nadal ha explicat que “és un honor tancar la llista del PSC de Girona per compromís ideològic i perquè el PSC és el partit del diàleg i de la superació de la confrontació”. Sobre mobilitat, Manel Nadal, ha establert les prioritats del PSC a Comarques Gironines “obertura a l’exterior, amb l’aeroport de Vilobí i el tren a El Far-Vilafant, interoperabilitat entre els diferents mitjans de transport, la cooperació institucional per enllestir les infraestructures el més ràpidament possible i l’acceleració i l’actuació de les obres començades o pendents i les licitacions”.