El govern de CiU deixa perdre un programa d’auto-ocupació

La realitat ens confirma que, més enllà de la solemnitat del discurs, l’alcalde o no té una idea clara de com ha de combatre l’atur o no ho té com a prioritat

L’alcalde Puigdemont ha deixat perdre el programa d’auto-ocupació SEFED (Simulació d’Empreses amb Finalitats Educatives), de la fundació INFORM, que havia registrat xifres del 66% d’inserció laboral entre els alumnes que s’hi acollien. És la certificació de la displicència i de  Puigdemont i CiU en les polítiques d’ocupació a la ciutat. El govern no aprofita una eina magnífica per crear ocupació. És preocupant perquè la realitat ens confirma que, més enllà de la solemnitat del discurs, l’alcalde o no té una idea clara de com ha de combatre l’atur o no ho té com a prioritat.

L’Ajuntament de Girona és patró de la fundació INFORM des de 2010, juntament amb quinze ajuntaments més i l’Escola Pia de Catalunya, i és l’únic que no té el programa SEFED en actiu. La regidora Marta Madrenas actua en representació de l’Ajuntament com a vicepresidenta de la Fundació. L’any 2012 per decisió de l’alcalde Puigdemont, que va justificar qüestions econòmiques i de reestructuració de l’àrea de formació i promoció econòmica, va renunciar a les accions del pla. El 2013 l’Ajuntament de Girona va tornar a descartar accions vinculades al certificat de creació de microempreses i va anunciar als responsables que tampoc no faria cap donació a la fundació.

La seva missió fonamental de la fundació INFORM és treballar per crear productes formatius emprant preferentment la metodologia de simulació d’empreses. Els seus valor son la transparència, la transnacionalitat, la qualitat i el treball en xarxa. És membre fundador de l’Associació internacional Europen Pen Internacional, que agrupa una xarxa de més de 40 països de tot el món.

El  SEFED utilitza com a metodologia la reproducció dels circuits administratius d’una empresa simulant-ne l’àrea de producció amb el propòsit que la formació s’adquireixi a través de la pràctica. Els anys 2010 i 2011 Girona es va integrar al conveni marc entre la Fundació i el SOC amb un curs de 15 alumnes, l’any 2010, i dues accions amb un total de 30 alumnes, l’any 2011. Les accions van assolir un 50 % d’inserció, l’any 2010, i un 66,67 % , el 2011. Tots els indicadors van ser positius: la valoració dels participants, l’equip docent i la implicació de les empreses en el projecte així com una participació activa en les reunions del patronat i de la Comissió Executiva.

L’any 2014 l’Ajuntament no va fer cap acció formativa, no va assistir a cap reunió del patronat, ni va fer cap aportació a la Fundació INFORM. L’alcalde Puigdemont, tal i com ens té acostumats, no ha procurat per la gent de Girona. El nostre Ajuntament és l’únic del patronat de la fundació que no ha seguit aquest programa per decisió estrictament pròpia. Puigdemont no n’ha donat cap explicació i a dia d’avui encara és hora que se’l senti al ple explicant els motius que el van conduir a prendre aquesta decisió. És una llàstima haver deixat passar una oportunitat com aquesta, especialment si tenim present que a Girona hi ha més de 7.200 persones sense feina.


Publicado

en

,

por