Girona, la seva gent i la governabilitat

El PSC i CiU ens hem compromès a treballar conjuntament a favor de Girona. Ho farem basant-nos en el document de deu punts per Girona que forma el cos nuclear del nostre programa electoral per a la ciutat i que vam entregar a l’equip de govern a l’inici de mandat. Hem valorat la importància de garantir la governabilitat, l’estabilitat de la ciutat, perquè al nostre entendre Girona necessitava, i necessita, un govern que treballi de manera lleial, amb rigor i discreció, i que superi la situació de bloqueig en què s’havia instal·lat.

Sento personalment que l’acord de govern renova el compromís que vam adquirir els socialistes després de les eleccions del maig del 2015. I que aquest compromís es restaura sobre el deure de treballar de manera conjunta a favor de la ciutat perquè, d’una banda, es mantingui i es potenciï el bon rumb en planificació, turisme i capacitat de progrés, i perquè l’Ajuntament esdevingui una eina de lluita contra l’atur, que asseguri la justícia i garanteixi els drets socials de les persones.

En coherència amb la nostra idea de ciutat, donem prioritat a la formació, el treball i les oportunitats com a eix bàsic del desenvolupament i la creació d’oportunitats. Donem prioritat, per tant, a la Justícia en majúscules a la ciutat Girona i els socialistes assumim, en conseqüència, les àrees de govern que donen sentit a aquestes prioritats.

Creem l’àrea d’Igualtat, Drets Socials i Treball per tenir un instrument que garanteixi els drets a tots els barris i racons de la ciutat de Girona. Incorporem Ocupació en aquesta àrea, a la de Drets Socials, i l’allunyem de la de Promoció Econòmica, perquè entenem la creació de llocs de treball com la defensa d’un dret i l’aval del desenvolupament personal.

Volem fer un pas endavant a Girona com a ciutat universitària. La formació dels nostres joves i l’atracció de talent són bones oportunitats i Girona té tot el que ha de tenir per convertir-se en un referent a la regió euromediterrània. Col·laborar i potenciar els vincles amb la universitat ens obrirà a l’aprofitament de les oportunitats que la mateixa ciutat és capaç de generar. El PSC també assumirà l’àrea de Convivència i Seguretat per contribuir en la prevenció, la mediació i el treball en favor de la convivència. Perquè convivència és participació, prevenció, mediació i autoritat quan cal. Jo personalment em faré càrrec de la primera tinença d’alcaldia i, per tant, d’aquesta àrea d’Igualtat, Drets Socials i Treball. I coordinaré la responsabilitat que assumeix el PSC també en matèria de Seguretat i Convivència.

Aquest pacte assegura estabilitat en el ple. Estem absolutament convençuts que des de la distància ideològica podem sumar, de manera conjunta i complementària, a favor de Girona. I que des d’aquesta òptica es fa perfectament possible l’equilibri, el rigor i la llibertat de criteri, des del respecte absolut en d’altres qüestions.

Els socialistes gironins estem convençuts que aquest acord serà profitós per a la ciutat i els seus ciutadans. El nostre principi fonamental és Girona, la seva gent i la seva governabilitat. Els socialistes tenim experiència per afrontar aquest repte, que és també una il·lusió; per assumir la responsabilitat per construir un govern estable de futur, i tenim la voluntat de treballar per construir una ciutat d’oportunitats. Girona és el nostre únic principi com a ciutat de barris i de persones.


Publicado

en

por