Silvia Paneque al PSC

EL PSC PRESENTA LES SEVES PROPOSTES PEL FUTUR DE LA RADIO LOCAL

El PSC es mostra obert a votar a favor de tenir a Girona una ràdio local de proximitat amb els recursos necessaris per garantir-ne la qualitat, tenir un projecte clar de creixement i assegurar la continuïtat dels professionals de la comunicació i del periodisme de La Xarxa.

El PSC de Girona presentarà aquests pròxims dies les seves propostes per tenir una ràdio pública de qualitat a la ciutat. L’Agència de Comunicació Local tenia l’encomana d’aquest servei fins a 2012, moment en el qual es traspassà a la Diputació de Barcelona. Llavors es creà La Xarxa Audiovisual Local que és l’ens que ha produït la ràdio local fins ara. El conveni s’extingí el 30 de març del 2018 després d’anys de bona feina dels professionals locals de la comunicació. Ara l’Ajuntament de Girona ha d’assumir aquest servei com a propi.

La Ràdio Local Pública ha tingut i té un paper cultural de qualitat, que ara l’Ajuntament de Girona té l’obligatorietat de mantenir com a patrimoni de la ciutat. El “Llibre Blanc de la Ràdio Local Pública” estableix el conjunt de requisits que les institucions municipals han d’assegurar, sobre finançament, gestió, personal, projecció i instal·lacions. “La proposta que ha posat sobre la taula l’equip de govern no compleix cap d’aquests requisits, però encara som a temps de rectificar”, ha dit Paneque.

La dotació dels recursos humans, tècnics i econòmics suficients serà clau per a dur a terme amb la màxima qualitat la funció de servei públic de la futura ràdio local, en aquest sentit, es recomana als municipis de més de 50.000 habitants que aportin un mínim del 0,5% del pressupost ordinari a la ràdio municipal. “En el projecte de ràdio local pública que el govern de Girona va presentar als grups de l’oposició ens van fer saber la voluntat de no gastar més de 30.000 euros, en consistoris amb poblacions i pressupostos similars les quantitats destinades es troben entre els 200 i els 300.000 euros” ha dit la regidora, Sílvia Paneque.
“El model de gestió ha de ser ambiciós. En primer lloc, municipal, de gestió directa. En segon, garantir-ne la llibertat absoluta en mans dels professionals. I, en tercer, cal trobar fórmules creatives com mancomunar serveis amb altres ràdios locals a l’àrea urbana”, ha explicat Paneque. “És veritat que compartim la proposta de percentatges de continguts, perquè és la mateixa que proposa la Llei 22/2005 de la comunicació audiovisual. Però si això no va acompanyat dels recursos necessaris, és com expressar tenir la voluntat de fer una cosa i alhora buidar-la de recursos per fer-la”, ha lamentat Paneque.

Silvia Paneque al PSC

El grup municipal socialista també proposarà al govern que s’implementin els Punts d’Informació Local (PIL). És una estratègia tant per acostar al públic local a la ràdio de la ciutat, com també de participació ciutadana. Que s’escolti la ràdio de Girona a Centres Cívics, Mercat Municipal, Espais Joves, entre d’altres, i que s’hi incorporin punts de trobada tant real com virtual de participació de la gent a l’emissora. També incloure a les escoles i instituts, espais d’escolta i de participació en l’emissora, fomentar l’estada d’alumnes a cicles formatius i graus de comunicació o utilitzar el contracte programa per la formació de nous professionals.

“Proposarem, a més, elaborar un reglament clar de funcionament i participació de la Ràdio Local a Girona. On es garanteixi la llibertat i la pluralitat dels professionals que hi participen”, ha dit Paneque. “Estem davant d’una bona oportunitat i en lloc d’això de moment Convergència i Unió ho està convertint en un problema. Girona ha de poder seguir tenint una ràdio local de qualitat amb bons professionals i eliminar la precarietat laboral”, ha conclòs Paneque. En aquest sentit, el PSC de Girona creu que és possible trobar fórmules que garanteixin la continuïtat dels professionals de FEM Girona i fer del moment actual un punt de creixement ambiciós per la ràdio local.


Publicado

en

, ,

por

Etiquetas: