El PSC reclama a Madrenas un pla específic de reactivació dels sectors econòmic, cultural i de l’esport i una campanya turística per intentar salvar l’any

Els socialistes es mostren preocupats per la paràlisi del govern i Jordi Calvet lamenta que dilluns es portessin a Ple les mateixes subvencions d’altres anys sense que se n’hagin engegats de noves davant la pandèmia

El regidor socialista Jordi Calvet ha reclamat que el govern de Marta Madrenas engegui “un pla específic de reactivació dels sectors econòmic, cultural i de l’esport, així com una important campanya turística al mes de juny per intentar salvar aquest any i ajudes més àmplies a les persones que han perdut la feina en aquesta pandèmia.”. Calvet ha manifestat que al PSC “li preocupa enormement la paràlisi total de l’equip de govern de Girona”. En aquest sentit, ha recordat que “més d’un d’any després que la COVID 19 impactés de ple en el comerç, l’hostaleria, el món de l’esport, la cultura i, en essència, en els gironins, encara és hora de que l’Ajuntament presenti una pla específic, innovador i dotat amb quantia suficient per abordar els  efectes de la pandèmia”.

Jordi Calvet ha assenyalat com a exemple de la paràlisi del govern que en el Ple de dilluns passat es van aprovar un seguit de bases per a diferents subvencions dins l’àrea de promoció econòmica. “Des del PSC no vam tenir més remei que abstenir-nos, per no impedir que aquestes bases tiressin endavant, però ens preocupa que s’hagin portat a Ple pràcticament les mateixes subvencions de cada any, obviant de manera temerària, i inclús irresponsable, els estralls provocats per la pandèmia”.

El regidor ha criticat que  l’alcaldessa sigui incapaç d’arribar a cap acord amb algun altre partit polític per tancar un pressupost per aquest 2021, d’on podrien sortir diners pel pla que es reclama des del PSC. “De fet, ni tan sols ha fet una proposta concreta a cap dels partits de l’oposició. Recordem la única ciutat de més de 100.000 de Catalunya que no té pressupost. La deixadesa de funcions de l’alcaldessa en aquest àmbit és palmària”, afirma Calvet. “Això sí, anuncien a bombo i plateret que es recaptarà l’IVA per la hisenda catalana, obviant que aquesta ho pagarà al govern central en nom de l’Ajuntament. O sigui, un joc de miralls mostrar que la lluita independentista continua”, ha lamentat Calvet.  

Calvet ha lamentat aquesta actitud, negativa per a la ciutat, i ha insistit en la importància del pla específic i dels pressupostos. “Des del PSC vam oferir a l’equip de govern destinar 2.000.000 del superàvit que hi havia en aquell moment a fer aquest pla. L’haguéssim votat sense cap més discussió, però no van ni contestar”, ha sentenciat.

Sílvia Paneque i Jordi Calvet