La Cultura ha de tornar a ser un factor essencial en la recuperació i la projecció de Catalunya

Sílvia Paneque emfatitza en una visita de campanya a Sant Feliu de Guíxols, la necessitat que els recursos de cultura representin el 2% del pressupost de la Generalitat i elaborar un pla de xoc per a la cultura d’ajudes directes a fons perdut

Els socialistes gironins han presentat avui les seves propostes culturals, en una visita a Sant Feliu de Guíxols, ciutat en la qual, tal com va anunciar fa uns dies el Ministeri de Cultura,  s’hi ubicarà el Museu Thyssen després d’arribar a un acord amb la baronessa. Salvador Calabuig, candidat al Parlament i regidor de participació ciutadana de Sant Feliu de Guíxols, ha acompanyat a la cap de llista del PSC, Sílvia Paneque, i ha comentat que la proposta socialista representa el contrast positiu de “la dècada de retallades pressupostàries, de problemes estructurals sense resoldre i de polítiques erràtiques dels successius governs nacionalistes i independentistes, que han emprat sovint la cultura com a objectiu polític en favor d’una ideologia, s’hi sumen les greus conseqüències de la crisi derivada de la covid-19 i les mesures insuficients adoptades pel Govern”.

“Cal garantir que els recursos per a la cultura arribin al 2 % del total del pressupost de la Generalitat i assegurar-ne l’execució total perquè la cultura torni a ser un factor essencial de la recuperació i la projecció de Catalunya. I també adoptar mesures d’impuls al mecenatge i el micromecenatge amb l’objectiu d’ampliar les eines de finançament. Aquest és un dels nostres compromisos amb el sector cultural” ha afirmat Paneque. Els candidats socialistes també han indicat que “és imperatiu promoure la mobilització dels recursos que brinden els fons europeus per donar accés immediat al finançament i el crèdit per al sector creatiu, artístic i cultural, així com impulsar nous projectes i coproduccions”.  

Les propostes del PSC inclouen “l’elaboració d’un pla de xoc d’ajudes directes per a la Cultura a fons perdut” ha explicat la cap de llista Sílvia Paneque. Els candidats socialistes també han apuntat mesures que poden afavorir la coordinació i la col·laboració amb els ajuntaments com ara incentivar el consum cultural o establir un bonus cultural i descomptes en les entrades per la gent jove o la gent gran.

“Cal completar el Sistema d’Arxius de Catalunya i promoure amb el Govern de l’Estat i l’Ajuntament de Girona la construcció de l’Arxiu Provincial de la demarcació. El ministre fa dies va fer una aposta decidida per tirar-lo endavant, és un equipament cultural que cal tenir com més aviat millor” ha dit Paneque. Finalment, el PSC ha insistit en la necessitat de desenvolupar els plans de l’audiovisual català i de la indústria del videojoc i el pla de la cultura digital per a entitats, empreses i artistes; donar suport a les activitats de dinamització i difusió de la cultura popular i tradicional de la xarxa d’entitats establertes arreu de Catalunya i treballar per conservar i difondre el patrimoni cultural, tant el material com l’immaterial.

Sílvia Paneque amb regidors de Sant Feliu i Platja d’Aro.

por

Etiquetas: