El no a Rajoy és més federalisme

El Consell Nacional del PSC, ahir, va aprovar dos directrius importants. La primera, prou coneguda, és que els diputats catalans votaran no a Rajoy i al PP a la primera i a la segona votació al Congrés. La segona afirma amb claredat tant que els socialistes tots compartim un projecte d’esquerres i de progrés, com també que en determinades circumstàncies podem discrepar i tenir opinions diferents.

La nova política ha de ser federal. Els polítics han de respondre amb la gent que els ha votat de manera directa. A Comarques Gironines, els socialistes vàrem escollir Marc Lamuà, perquè ens representi. Aquesta és la circumstància essencial que ha de guiar la responsabilitat i la tria de decisions. Som el què som i fem el què fem com a representant de persones que ens han votat.

És clar que en la majoria de decisions els socialistes estarem d’acord en la mateixa opció, però també hi ha circumstàncies territorials que cal tenir en compte. Els socialistes gironins defensem el socialisme i els gironins i gironines. I els d’un altre lloc hauran d’estar al costat de la gent d’on són i d’on han estat votat. És un fet natural que s’ha d’entendre des de la discrepància i des de la lleialtat mútua.

El federalisme dóna un marc ideal perquè tothom pugui expressar-se sense contradiccions. Entenc perfectament que hi ha algunes comunitats que necessiten estabilitat i pressupostos. Però a Catalunya Rajoy només ha significat l’atac en contra de les les classes mitges i treballadores i una agressió constant a allò que som com a país. Tenim motius de sobre per dir que no volem quatre anys més com aquests últims que ens han portat a tots els àmbits en una situació tan difícil com l’actual.


Publicado

en

,

por

Etiquetas: