El PSC de Girona presenta una moció amb mesures urgents per millorar el servei de transport públic urbà de la ciutat

Els regidors socialistes reclamen un major impuls del bus per part de l’administració municipal en un moment en què ha caigut en picat el seu ús

El grup socialista a l’Ajuntament de Girona presenta al proper Ple una moció en la qual proposa tot un seguit de mesures destinades a millorar el  servei de transport públic urbà de la ciutat en un moment en què a causa de la pandèmia de la COVID-19 el seu ús ha caigut en picat. En la moció, els regidors socialistes recorden que aquest mes de juliol la Generalitat va donar a conèixer que la davallada d’usuaris del bus urbà a Girona és d’un 68%, una xifra que indica que la recuperació de l’ús del servei està essent molt més lenta a Girona que en altres ciutats. El PSC adverteix que “aquestes xifres són insostenibles per a una ciutat que diu que aposta pel transport públic de qualitat”.

Pel que fa a les mesures, la moció proposa que s’acordi la reunió de la taula de mobilitat al més aviat possible, així com “establir un calendari clar per al nou Pla de Mobilitat Urbana” i , a la vegada, “iniciar la revisió del pla actual i situar el transport públic de qualitat com a prioritat per a Girona”.

En el context de les afectacions pel coronavirus, la moció planteja també “assegurar la presència de professionals sanitaris experts en seguretat de la salut a la Taula de Mobilitat” i  “fer una campanya de comunicació institucional un cop s’hagin pres les decisions per haver assolit el màxim de seguretat en la salut en el transport públic”. Un altre dels acords proposats pels regidors socialistes és “que no es limiti l’accés de persones que no disposen de targeta sanitària o fórmula de pagament telemàtic per qüestió de recursos o perquè no en disposin”.

D’altra banda, la moció socialista també aborda altres qüestions, com la necessària “ampliació de la freqüència de pas de les línies, sobretot en hores punta”, i també “l’ampliació de la freqüència de busos urbans durant els mesos de juliol i agost perquè sigui la mateixa que la resta de l’any”. A més, també proposa que es puguin fer parades del bus urbà a demanda durant els mesos de juliol i agost i també durant els episodis declarats de calor extrema que es donin en els mesos de maig, juny i setembre i que en instaurar aquesta nova possibilitat es pensi sobretot en la gent gran, persones amb mobilitat reduïda i dones embarassades.

Per últim, la moció també introdueix la proposta de “facilitar l’accés als busos urbans a les abonades i abonats de la Girocleta durant els mesos de juliol i agost, així com estudiar la implantació d’un sistema integrat de transport Girocleta-Bus urbà a partir de setembre d’aquest any”. Els regidors socialistes recorden en la part expositiva de la moció que Girona és la segona ciutat de l’Estat amb el preu més alt de la targeta T-10 i reclamen que el nou Pla de Mobilitat ha d’estar a l’alçada dels reptes per situar el transport públic de qualitat com a prioritat.  El nou pla ha de començar amb les fases de revisió de l’actual pla i diagnosi de la situació actual. El grup socialista planteja que s’ha de revisar el model fent possible que el centre de la ciutat sigui un espai per a vianants.

Sílvia Paneque, portaveu del grup socialista a l’Ajuntament de Girona

Publicado

en

, , ,

por

Etiquetas: