PAGAR MÉS PER REBRE MENYS

Des de l’any 2011 fins ara, les famílies gironines paguen més, hi ha hagut un augment de la pressió fiscal que ha afectat directament la seva butxaca. Els governs de CiU han augmentat les taxes i ho han fet, a més, en les que tenen caràcter universal, és a dir, a les que afecten de la mateixa manera tots els ciutadans de Girona, ja siguin més rics o més pobres. Concretament la taxa d’escombraries i clavegueram ha pujat un 3% i l’IBI un 10% més informació aquí.

Així doncs, des que governa Convergència i Unió els gironins i gironines paguem més tal com ha admès la regidora d’hisenda Maria Àngels Planas a la premsa, per exemple

Ple urgent Ordenances Fiscals.

Queixes per augment taxes.

Paguem més. Però rebem menys serveis. El ciutadà i la ciutadana de Girona han de saber que l’any 2011 rebia per part de l’Ajuntament una inversió de 265€; mentre que al 2013 aquesta inversió ha estat reduïda a 77€ per habitant. S’han fet baixes de crèdit per valor de 66.000€ en escoles bressol, 56.000€ en joventut o 66.000€ per la promoció de lectura. Per tant ens trobem que el ciutadà paga més, però percep menys serveis.

A nivells pràctics s’ha d’explicar que una família gironina pagava en impostos i taxes municipals una mitjana de 825 € (IBI, impost de circulació, clavegueram i escombraries), mentre que l’any 2013 aquesta mateixa família acaba pagant 880€. Això suposa un increment del 6’5%

Aquesta circumstància s’agreuja pel fet que no s’han executat algunes de les obres pressupostades. El govern es va posar com a objectiu un seguit de transformacions urbanístiques que, a dia d’avui, encara no han estat acabades, fet que té afectacions de caràcter negatiu en diferents barris de la ciutat i especialment a Sant Narcís, afectat per les obres del Tren d’Alta Velocitat.

 

 


Publicado

en

,

por

Etiquetas: