Sílvia Paneque

Sílvia Paneque insta a la construcció del nou Campus Trueta com a gran projecte per a la demarcació i regió Pirineus-Mediterrània

El projecte, que hauria de tenir inversions al voltant dels sis-cents milions d’euros, es veu com una oportunitat per millorar la gestió de la salut per a les persones i una oportunitat per al creixement econòmic

El nou govern de Catalunya, que hauria de liderar una etapa diferent, ha de posar fil a l’agulla de manera immediata amb la construcció del nou hospital Josep Trueta», ha dit Sílvia Paneque, que encapçala la llista a Girona del PSC de Salvador Illa. «Hi ha hagut projectes diferents i es parla del nou Trueta des de fa més d’una dècada. Tanmateix, no hi ha hagut cap pas ferm i és hora que el nou govern de la Generalitat ho tingui com a prioritat», ha reclamat.

Sílvia Paneque, avui, ha estat a Barcelona amb el candidat Salvador Illa per fer una fotografia amb tots els candidats de Catalunya i de Girona. En aquesta trobada, Salvador Illa i Sílvia Paneque han pogut parlar un moment sobre la importància de la salut i invertir-hi com una de les millors maners d’augmentat la qualitat de vida de la gent.

La regió sanitària de Girona ha de mantenir la capacitat per atendre la pròpia població i una part de les persones que hi viuen de manera estacional. La xarxa comarcal d’hospitals és correcte. Això no obstant, el nou Hospital Josep Trueta és un projecte ja anunciat durant les presidències de Pasqual Maragall i José Montilla entre 2003 i 2010. «Porta massa temps d’endarreriment», explica Sílvia Paneque.

És necessari recordar que el 35% dels casos especialitzats que, avui, es deriven a Barcelona serien tractats a Girona amb la nova construcció. L’Hospital Josep Trueta, a més, és també un gran centre de coneixement al voltant de la salut. Hi treballen moltes persones que tenen coneixements mèdics molt avançats i que investiguen i troben noves solucions per a la salut de les persones. El nou edifici ha de fer possible que l’Hospital es converteixi en el nou Campus de Salut Josep Trueta. La col·laboració amb l’Hospital del Santa Caterina sumar també valor afegit.

«La salut i la investigació a favor de la salut porten anys d’endarreriment a Girona i, ara, és hora de posar-nos a treballar per tenir aquest pol al més aviat possible, perquè és l’adequació que necessitem en salut al segle XXI a casa nostra», ha explicat Sílvia Paneque.

El cost del nou Campus, que hauria de situar-se al voltant dels sis-cents milions d’euros, és també una gran oportunitat per crear llocs de treball i obrir nous negocis entre la zona sud-oest de Girona i Salt. «És clar que és la gran oportunitat no només per modernitzar en salut, sinó per aprofitar l’impuls del Nou Campus per incentivar el creixement econòmic i ser capaços de donar oportunitats i llocs de treball». Restaurants, sector farmacèutic i biomèdic, negocis vinculats amb la salut són algunes de les botigues i negocis que podran obrir al voltant de la nova construcció.

Sílvia Paneque
Sílvia Paneque

Publicado

en

,

por

Etiquetas: