Comunicat del grup municipal socialista

COMUNICAT DEL GRUP MUNICIPAL SOCIALISTA

  1. La composició d’aquest futur govern és un engany respecte dels resultats de les eleccions. Mai a Girona ningú no havia negat el dret a fer govern a la llista més votada en unes eleccions municipals en democràcia. El PSC es va guanyar aquest dret en ser la força més votada el 28 de maig amb 8.644 vots (més del 25% de la participació), l’única candidatura que va créixer en vots, la guanyadora a 9 barris i amb més de 700 vots més que la segona llista amb més suports.
  • Malgrat que Lluc Salellas no va parlar en cap moment de posar la independència com a condició per a la governabilitat, Guanyem i Junts justifiquen el pacte, i així ho han expressat repetidament des de la nit electoral, en el context nacional català malgrat que l’Ajuntament no hi té cap competència. Sí que en té en educació, en transformació urbanística, mobilitat, habitatge o economia i comerç, aspectes sobre els que Junts i Guanyem han demostrat repetidament que tenen un model de ciutat radicalment oposat que ens encamina a una situació d’inestabilitat i a la continuïtat de la letargia i la decadència en la què s’ha enfonsat Girona durant els darrers governs.
  • Guanyem s’ha passat tota la campanya advertint la urgència de posar fi al procés de degradació i de creixent desigualtat que pateix Girona. I el seu candidat ha carregat la responsabilitat d’aquesta degradació, de l’abandonament de sectors socials i dels barris més vulnerables sobre la gestió del govern municipal de Junts, a qui ara vol integrar com a soci de ple dret al govern de la ciutat. Quin canvi representa la continuïtat al govern dels responsables del deteriorament de la ciutat?
  • Girona no entendrà una exclusió en contra de la nostra candidatura. Girona vol un govern amb una ruta clara i ha votat majoritàriament a favor d’un canvi. Un govern no pot ser en contra de ningú i menys encara en contra de persones independents que representen l’amplíssima diversitat de Girona. El PSC és un partit central a Catalunya i a Girona i és necessari per una  bona governabilitat.
  • El futur de la ciutat i dels gironins i gironines és avui més incert que ahir. Els constants posicionaments antagònics durant els darrers 4 anys dels dos principals valedors d’aquest pacte, han estat notoris. En cap tema estratègic de ciutat coincideixen o tenen un mínim comú denominador. Què passarà amb els pisos turístics, la Casa Pastors o el turisme de la ciutat? A Girona ens espera un govern sense projecte durant aquest mandat.
  • No hi ha hagut cap voluntat ni de parlar ni de pactar res tant per part de Guanyem com de Junts. 
  • Hi sortirà perdent no només la meitat de la ciutat que vol «canvi», sinó tots els gironins i gironines, perquè un govern inestable és més paràlisi i menys serveis de qualitat a la ciutadania. 
  • Des de d’avui mateix tornem a sortir al carrer, lloc que mai hem deixat, per tornar a treballar i per explicar el nostre projecte de ciutat. Estem segurs i segures que el 2027 tindrem uns gran resultats perquè ningú entén aquest pacte.
Sílvia Paneque
Sílvia Paneque

Publicado

en

por

Etiquetas: