Civisme. Barri. La ciutat de tots i totes

L’argirona-desde-el-cieloribada del Policia de Barri a Mas Ramada, Vilaroja i Grup Sant Daniel és la resposta a un clam de veïns de diferents zones de la ciutat que vol que l’Ajuntament faci tots els esforços, perquè els deures de convivència siguin respectats i, d’aquesta manera, els drets de la ciutadania siguin certs en el dia a dia. No embrutar, no trencar mobiliari urbà, respectar el descans dels veïns, etc.

A Sant Narcís, a Santa Eugènia, a l’Eixample o a Pont Major també hi ha hagut accions concretes com aquestes els últims temps o als altres barris de Girona. Els veïns i veïnes ho demanden a les reunions de seguretat que estem fent a tota al ciutat. Girona és plena de gent compromesa amb allò que és de tots i totes. Exigeix a l’Ajuntament les seves obligacions, però també a la gent i a si mateixos.

Aquest esperit, que podria ser explicat com una identitat de compromís amb el barri, i a la vegada amb una ciutat de tots i totes, està marcant direccions clares. La creació d’espais de qualitat de vida amb entorns que siguin utilitzats i definits de manera conjunta pels veïns i veïnes. L’esforç que moltes persones hi dediquen de manera voluntària, tant les associacions de veïns com en d’altres sectorialitzades (la cultura, la igualtat, els LGTBI, la natura, etc., etc.), és una enorme energia de canvi i de progrés.

Per a més informació (entre d’altres):

http://www.lavanguardia.com/local/girona/20161031/411473258050/policia-barrio-sector-este-girona.html


Publicado

en

por

Etiquetas: