El PSC de Girona lamenta que 15 mesos després d’haver preguntat sobre el Bloom, el govern de Marta Madrenas no hagi contestat

El govern de Marta Madrenas no ha entregat l’informe del Bloom 15 mesos després d’haver estat demanat pel PSC, tot i que ho hauria d’haver fet durant els següents 10 dies. El PSC preguntava sobre la viabilitat del Bloom i la desaparició de material tecnològic

Els socialistes de Girona no han rebut encara l’informe jurídic i tècnic demanat a finals de març de l’any 2019 sobre el Bloom. El PSC de Girona i els seus 4 regidors de llavors (Paneque, Rodríguez, Riera i Martín) van demanar, juntament amb altres regidors de diferents grups polítics, un informe per conèixer la gestió del projecte Bloom i el material gestionat directament per l’àrea de Promoció Econòmica per Marta Madrenas abans de ser alcaldessa. El PSC de Girona recorda que hi ha documents oficials que admeten que havia desaparegut material tecnològic a l’edifici del Parc Científic on hi havia el Bloom.

El Reglament Orgànic Municipal de Girona regula que es necessita un terç dels regidors del plenari per sol·licitar informes per escrit de caràcter jurídic o tècnic sobre qüestions concretes de l’actuació municipal. Aquesta normativa municipal, a més, estableix que l’esmentat informe haurà de ser lliurat en el termini de deu dies. “La sol·licitud presentada per nou regidors del plenari que representaven més d’un terç dels votants de la ciutat de Girona encara no té resposta. Ens han marejat durant més de 15 mesos. No hi ha voluntat política de respondre, i ens preguntem si darrera d’aquesta falta de voluntat política, i de l’incompliment reiterat del ROM, hi ha alguna cosa més” han afirmat els socialistes.

Els socialistes han recordat que “va ser Madrenas qui va gestionar el projecte del Bloom, del qual sabem que no s’han fet bé moltes coses. No van ser capaços de fer funcionar el projecte, el material no va ser degudament inventariat per l’Ajuntament (només es va fer després que es destapés el cas a la premsa), va desaparèixer material i la finalitat amb què varen ser acordats els fons europeus no s’ha complert”. Els regidors socialistes consideren que el que rodeja el Bloom ha estat un autèntic bluf i un exemple més de mala gestió.

Quan es va descobrir que el Bloom no havia tingut ni un sol encàrrec de privats, que el projecte havia fracassat i que l’organisme encarregat de dirigir-lo que havia presidit Madrenas no s’havia convocat durant mesos, el grup municipal del PSC va reclamar un informe que demanava entre altres coses com s’havia contractat el personal gestor responsable, si hi havia hagut concurs públic obert a tothom i sobre la desaparició de material tecnològic que el govern de l’Ajuntament de Girona coneixia feia mesos, segons documents oficials interns del consistori. Els socialistes també preguntaven el motiu pel qual aquest material no havia estat mai inventariat i demanaven accedir al llistat complert del material amb el valor de compra i el valor actual, i també al llistat del material que havia desaparegut.

El PSC de Girona exigeix a Marta Madrenas que faci arribar a tots els grups polítics l’informe jurídic i tècnic que ja porta demorant més d’un any. “No entenem aquest flagrant incompliment del ROM, que regula que l’entrega de l’informe sol·licitat ha de ser en 10 dies. L’alcaldessa ha demostrat que no té ganes d’aclarir que va passar amb el Bloom i aquesta és una nova mostra del què portem dient fa temps… Ja no sabem si és la seva desídia per la gestió de la ciutat o bé que en aquest cas no hi ha prou voluntat per aclarir tot el què ha succeït. No és legal democràticament que un informe es demori més de 15 mesos. Girona no es mereix una alcaldessa a temps parcial i que no es preocupa de la gestió diària de la ciutat. Aquest n’ha estat un altre exemple, si és que no hi ha en aquesta qüestió quelcom més que s’ha d’aclarir” han afirmat els socialistes.

“Que aquest informe no hagi estat entregat encara ens fa plantejar quin és el compromís d’aquest govern amb la transparència i la bona gestió. Aquest equip de govern porta nou anys governant aquesta ciutat i la deixadesa i la desídia és constant. Perquè serveix el treball conjunt de tots els grups municipals per fer canvis al ROM o redactar un Codi Ètic si al final el govern ho acaba incomplint?” han conclòs els socialistes.

Presentació del projecte del Bloom.

Publicado

en

por

Etiquetas: