Homenatge a Torres Monsó en el centenari del seu naixement

El PSC va presentar una moció perquè Girona dediqui a l’escultor un carrer, passeig o espai públic

En Pep Admetlla, artista de Girona que treballa amb arquitectura, disseny industrial, escultura i anatomia, va ser amic i deixeble de Paco Torres, que va dedicar setanta anys de vida a l’escultura. Ahir, a la Marfà, Admetlla, Glòria Bosch -investigadora, comissària i crítica d’art contemporani- i molta altra gent vinculada al món de l’art a Girona, a més de la seva família, van recordar el centenari del seu naixement.

L’escultor té obres a Barcelona, «El llarg viatge», entre la rambla de Prim i la Guipúscoa. I a Girona, «La ben plantada» davant del centre cívic de Santa Eugènia, «el picapedrer» a la Casa de la Punxa o les «Lletres toves» a l’antic edifici de Santa Caterina. Amb en Pep Admetlla vam presentar una iniciativa al Plenari municipal, perquè l’Ajuntament dediqués un carrer, passeig o espai públic a Torres Monsó, de qui encara ahir Admetlla assenyalava que havia estat l’artista més innovador de la ciutat i Carme Sais -cap dels serveis d’Arts visuals de l’Ajuntament- el destacava com a figura imprescindible de l’escultura catalana.

El 2015, Torres Monsó i Admetlla van fer la primera exposició pòstuma de Torres Monsó: la tercera peça del projecte «Konstruktion-Destruktion», que havia nascut ni més ni menys que el 1988 fruit de la seva amistat. És hora de pensar bé un espai públic adequat, un lloc de trobada per a la memòria de Torres Monsó, que tingui tot el sentit i que contribueixi a recordar la memòria de la nostra ciutat i la figura de l’escultor.


Publicado

en

por

Etiquetas: