Sílvia Paneque, Alícia Romero i Gemma Lienas presenten al Parlament una Proposta de resolució contra les agressions LGTBl-fòbiques

La portaveu del grup socialista al Parlament, Alícia Romero, i les diputades Sílvia Paneque i Gemma Lienas  han presentat una Proposta de resolució sobre la lluita contra les agressions i violències LGTBl-fòbiques.

La proposta s’emmarca en els fets la passada nit de Sant Joan, on vàrem haver de lamentar dues agressions homòfobes més, que es sumen a les patides a la platja de Somorrostro i a les 92 incidències LGTBl-fòbiques registrades des de principi del 2021.

La proposta de resolució compta amb algun punt com: “Aprovar, de forma immediata, el reglament del règim sancionador de la Llei 11/2014, del 10 d’octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals, i per erradicar l’homofòbia i la bifòbia”.

D’altra banda, amb els lemes: “Prou Intolerància” i “Drets i llibertats per a tothom”, el PSC ha presentat un Manifest amb motiu del 28 de juny, dia de l’orgull LGTBI.  L’escrit fa palesa de la importància de què fa setze anys el Govern de José Luis Rodríguez Zapatero va convertir en drets i igualtat real una de les grans reivindicacions de l’activisme LGTBI: el matrimoni entre persones del mateix sexe.

“Els i les socialistes ens comprometem a lluitar contra la LGTBIfòbia des de totes les plataformes i altaveus on estem presents, així com des de les institucions, i a elevar aquestes i altres demandes que sorgeixin des del col·lectiu amb més compromís i força que mai”.

Així i tot, ens queda un gran camí per recórrer: “A Catalunya les incidències LGTBI-fòbiques registrades el 2020 (189) suposen un augment del 30% segons l’informe de l’Observatori Contra l’Homofòbia, i en aquest 2021 malauradament hem vist com les agressions homòfobes han incrementat la seva freqüència i violència, i hem sortit al carrer i hem anat a les institucions a denunciar-ho”.

A més, el manifest també sol·licita treballar per les noves realitats a les quals s’enfronta el col·lectiu, com:

-Continuar millorant i implantant el Pla de convivència escolar per a la igualtat de tracte per a les persones LGTBI.

-Fomentar la integració sociolaboral de les persones trans i la seva plena participació en la vida política, social i cultural.

PROPOSTA DE RESOLUCIÓ:

http://www.socialistes.cat/wp-content/uploads/2021/06/250621_Proposta-de-resolucio-del-Grup-Socialistes-Units-per-Avancar.pdf

MANIFEST:

http://www.socialistes.cat/wp-content/uploads/2021/06/210621_Manifest_Dia-Orgull-LGTBI_CAT.pdf

Sílvia Paneque amb altres diputats socialistes i consellers del govern alternatiu de Catalunya

Publicado

en

por

Etiquetas: