Bea Esporrín ple 30.06.23

Bea Esporrín: “Resulta paradoxal que el primer ple del Sr. Salellas sigui per aprovar una pròrroga d’un contracte al qual el seu grup ha votat tantes vegades en contra”

Els socialistes no han votat favorablement a l’aprovació de la pròrroga del contracte marc amb Endesa perquè “és una oportunitat perduda per millorar la xarxa elèctrica i assegurar que tots els veïns i veïnes de tots els barris de Girona no pateixin talls de llum”

El grup municipal del PSC-Gironins pel canvi s’ha abstingut a la pròrroga del contracte marc amb Endesa en el primer ple extraordinari del mandat. “Comencem de forma anòmala, sense cartipàs aprovat, per la urgència de l’aprovació de la pròrroga d’aquest contracte marc, que, per les circumstàncies en què ens trobem, no ha passat per comissió informativa. Un contracte marc que caduca avui, i que si no es prorrogués, faria que l’Ajuntament i tots els seus equipaments es quedessin a les fosques”, ha explicat la regidora Bea Esporrín en la seva intervenció al ple. Aquest és el motiu pel qual el grup de Sílvia Paneque no hi ha votat en contra, “però favorablement tampoc no ho podíem fer”. La incoherència de Lluc Salellas “és massa gran com per a poder donar-hi suport”. 

Els socialistes també han explicat que fa anys que l’Ajuntament de Girona s’adhereix al contracte i que “cada vegada té menys detractors”. La regidora Bea Esporrín ha afirmat que “al contracte de 2017, tant la CUP com ERC van votar-hi desfavorablement. Quan es va haver de renovar, el 2021 ja només Guanyem hi va votar en contra, perquè ERC havia canviat de parer en formar part del govern. Gunayem al·legava llavors que el que no farem és avalar amb aquest acord aquells qui abusen i qui es riuen dels nostres conciutadans”. Aquesta és “una altra gran incoherència de Lluc Salellas. De veritat que no ha tingut temps per parlar-hi i demanar que s’assegurin que no es pateixin talls de llum a la ciutat?”, s’ha preguntat Bea Esporrín. 

En una altra pròrroga, aprovada el 27 de juny de 2022, Guanyem tornava a votar en contra i afirmava que “no es responsabilitzaran mentre no hi hagi una estratègia clara per trencar amb l’oligopoli energètic, de recerca d’alternatives a nivell de comercialitzadores i de consum d’energia. Que no es responsabilitzarien de la no acció, del no qüestionament i del deixar fer”. “Resulta paradoxal que el primer ple del Sr. Salellas sigui per aprovar una pròrroga d’un contracte al qual el seu grup ha votat tantes vegades en contra. És com si l’acord amb Junts hagués relativitzat la retòrica anticapitalista”, ha comentat Esporrín.

La regidora Esporrín ha aprofitat el ple extraordinari també per fer el prec que “hem anat repetint cada cop que es portava a aprovació aquest punt, que des del govern, que s’exerceixi el poder de negociació inherent que té l’Ajuntament de Girona. Endesa ha de millorar l’estat de la xarxa elèctrica de la ciutat, especialment ara que venen els mesos de calor i pot haver-hi talls de llum. També cal invertir en plaques solars i mesures per assegurar l’eficiència energètica dels edificis i equipaments municipals” ha conclòs Esporrín.

Esporrín, Fuentes i Cots al ple del 30 de juny de 2023

Publicado

en

por

Etiquetas: