Acte cessió fons Just M. Casero

El fons de Just M. Casero formarà part a partir d’avui de l’arxiu del PSC

L’acte d’entrega s’ha fet al Centre Cívic del Pont Major amb la presència del fill de Just Casero, Roger, la portaveu del PSC, Sílvia Paneque, el diputat Ferran Pedret, i l’exsubdelegat del govern i exregidor de Girona, Francesc Francisco-Busquets i M. Mercè Gumbau

El fons de Just M. Casero amb tota la documentació que va acumular vinculada amb la seva activitat política al PSC, formarà part a partir d’avui de l’arxiu del PSC. El fons ha estat donat per la família i l’acte ha comptat amb la participació de la primera secretària i portaveu del PSC de Girona, Sílvia Paneque, el diputat Ferran Pedret, l’exregidor Francesc Francisco-Busquets, M. Mercè Gumbau i Roger Casero. Sílvia Paneque ha explicat que “hem volgut fer aquest acte amb tota l’estima i detall. Perquè en realitat, la idea del PSC de Girona, la narració, és allò que ens explica qui som i què defineix la nostra identitat. Avui, per tant, recordar en just també és parlar del nostre ésser i de la nostra manera de ser”.

La també diputada ha destacat “els vincles importants d’en Just i també del PSC, amb la llengua catalana, amb el sindicalisme i amb iniciatives gironines tan importants com “El Punt” diari o l’arrelament d’en Just a la ciutat, a Girona. L’arrelament al barri de Pont Major i a Sarrià de Ter, també. Encara avui és una persona molt recordada pels seus veïns i veïnes i molt estimada per la seva entrega, per haver entès la vida com allò que es viu al costat d’altres persones, a qui va estimar i a qui es va entregar”.

L’arxiu consta de cinc carpetes que contenen tot el testimoni de l’activitat política de Just Casero, des de les memòries publicades del II Congrés del Partit dels Socialistes de Catalunya, fins a documentació econòmica. Entre el material hi ha també bona part dels textos que Casero escrigué amb relació a la seva activitat com a regidor del govern de Girona, projectes de la seva àrea, material gràfic amb una cinquantena de fotografies inèdites que representen el testimoni d’una època concreta de la història política de Girona  i els dos llibres que recullen els seus textos de premsa i una part dels que es poden considerar les seves memòries.

Sílvia Paneque i Sureda li va fer entrega a la família de Just M. Casero la Rosa Vermella de plata la màxima distinció dels socialistes gironins a militants per la seva trajectòria vital o compromís amb el socialisme.


Publicado

en

,

por

Etiquetas: