Carla-Aguilera PSC Girona

El PSC de Girona demana que l’Ajuntament asseguri totes les franges perimetrals de la ciutat

Els socialistes reclamen que l’Ajuntament mantingui les municipals, insti a la Generalitat a fer les seves i actuï subsidiàriament en les privades

El grup municipal del PSC-Girona pel Canvi ha demanat al govern que faci els deures amb el manteniment de les franges perimetrals de la ciutat. “Les franges perimetrals tenen com a objectiu en cas d’incendi forestal, crear una oportunitat per a la defensa de l’element vulnerable; no té com a objectiu aturar el foc forestal, sinó reduir-ne la intensitat i permetre o facilitar les tasques dels serveis d’extinció. Girona és una ciutat que té un gran nombre de boscos, i hi ha diversos barris de la ciutat que han de tenir garantides les franges perimetrals per poder evitar danys materials i personals” ha explicat la regidora Carla Aguilera.

“En tots aquells terrenys municipals haurien de tenir el manteniment a dia i ara mateix no és així, és molt important, i més amb aquesta sequera extrema pluviomètrica en la qual estem immersos. En les que són de titularitat de la Generalitat demanaríem la màxima col·laboració i exigència a la vegada que es faci el manteniment, d’això n’ha de ser responsable l’equip de govern. Avui dia tampoc hi ha el manteniment de les franges perimetrals en els terrenys de titularitat de la Generalitat o de titularitat pública no municipal. Els que són de privats cal que l’Ajuntament actuï subsidiàriament en el cas que no es faci el manteniment per part del privat i per garantir el manteniment i la seguretat, ja que la temporada en la qual es pot fer el manteniment és durant la tardor i l’hivern (15 octubre a 15 febrer)”ha afirmat la regidora socialista, Carla Aguilera.

Aguilera ja va preguntar sobre les franges perimetrals al ple d’octubre i el regidor encarregat de l’àrea la va emplaçar a respondre-li per via d’un correu electrònic perquè no tenia tota la informació. “En el correu ens explica la situació dels punts concrets que vam preguntar-li al ple. Ens preocupa que només vulguin assumir responsabilitat pels terrenys de titularitat municipal. El govern té l’obligació de vetllar perquè es compleixi la normativa a tot el municipi, no només en els terrenys públics de titularitat municipal. No podem garantir la seguretat de les franges perimetrals si només actuen sobre els terrenys municipals. S’ha de ser responsable” ha afegit la regidora socialista.

Finalment, els socialistes s’han mostrat preocupats per algunes de les zones que han detectat que poden tenir problemes i que ja van demanar que s’hi prestés especial atenció durant el ple d’octubre. “En l’explicació del govern no quedava clar si es podria actuar amb la celeritat i contundència que exigeix la llei i la situació de sequera en la qual estem immersos. Tot sembla indicar que tindrem més restriccions d’aigua en pocs dies i hem de vetllar perquè les franges perimetrals tinguin el manteniment idoni per garantir també la ràpida actuació i extinció de possibles incendis forestals a la ciutat” ha conclòs Aguilera.


Publicado

en

por

Etiquetas: