El PSC-Girona pel canvi denuncia l’estat dels cementiris de Girona

El grup municipal de Sílvia Paneque ja es van manifestar sobre aquest assumpte diverses vegades durant el govern Madrenas

El grup municipal PSC- Girona pel canvi ha denunciat l’estat “lamentable” dels dos cementiris de Girona, l’antic i el nou, ambdós situats a Girona Est. “Hem estat rebent durant anys peticions de la ciutadania perquè posem sobre la taula la manca de serveis i l’estat de conservació dels cementiris. Més encara durant els darrers dies d’octubre, ja que molta gent estava acudint als cementiris per visitar els seus éssers estimats pel dia de Tots Sants” ha explicat la regidora del grup municipal, Carla Aguilera.

Tal com van denunciar l’any passat, el grup municipal insisteix en la manca de material, com les escales per accedir als pisos superiors, la poca cura en la neteja; i la conservació i el propi estat de l’estructura de l’edifici del cementiri nou. També la manca de conservació i manteniment de l’antic cementiri. Carla Aguilera ha explicat que “no entenem la manca d’actuació del nou govern, entre els gironins s’ha estès la idea que el govern actual és un govern de continuïtat i que no hi ha canvis substancials en la manera de governar de Madrenas i de Salellas, pel que fa al cementiri no hi ha cap novetat. El mateix que ha fet Madrenas durant aquests anys és el que està fent el “nou” govern”.

A l’Ajuntament de Girona li correspon segons el Reglament dels Cementiris Municipals de l’any 1995, la gestió i administració d’aquests, així com el manteniment, la conservació i la correcta prestació dels serveis als ciutadans. La regidora socialista Carla Aguilera ja va fer un prec durant el punt d’aprovació de la gestió municipal del cementiri del passat juliol en què esperava “que el nou model de gestió es tradueixi en una millora de l’estat del cementiri i de la prestació dels serveis de conservació i que faciliti la resposta a les demandes dels veïns i veïnes que, com ja hem anunciat en altres ocasions, es queixen de manca de material com ara escales per accedir als pisos superiors, poca cura en la neteja, en la  conservació  i en el mateix estat de l’estructura de l’edifici. Creiem que aquest model de gestió pot agilitzar les solucions a aquestes mancances i esperem que així sigui”. Uns mesos després de l’aprovació d’aquest punt les queixes de la ciutadania no han cessat i la conservació dels cementiris no ha millorat.


Publicado

en

por

Etiquetas: