El PSC-Girona pel Canvi es mostra preocupat per la política d’habitatge del govern

El grup municipal està preocupat per la manca d’ambició del govern pel que fa a l’habitatge social

El grup municipal PSC-Girona pel Canvi denuncia l’empitjorament de la situació de l’habitatge a Girona. Aquesta formació està preocupada per les darreres notícies en matèria d’habitatge a la ciutat. A la baixada de 100.000 euros en el pressupost en aquesta àrea, també se li suma la renúncia de la compra de pisos i, per tant, a la renúncia a l’augment de la borsa d’habitatge social públic. “És una situació difícil de comprendre: per una banda el govern afirma que les polítiques habitatge són cabdals però, per l’altra, ho desmenteix amb les accions, amb una reducció del pressupost pel 2024 dedicat a habitatge o quan renuncia a la compra de pisos per tanteig i retracte a través d’un decret d’alcaldia”, ha explicat Maxi Fuentes, regidor del grup.

Al pla de govern 2023-2027, s’afirmava que es destinarien com a mínim 1 milió d’euros anuals a inversions en habitatge per a lloguer social, que havien d’incloure també habitatge per a jovent. Als pressupostos que va aprovar el govern dilluns passat la xifra és de 900.000 € pel 2024. «A mes, ens preocupa que això que s’ha aprovat (és a dir, destinar 350.000 euros a comprar sòl; 450.000€ per adquirir pisos a través del dret de tanteig i retracte, i 100.000 més per rehabilitar immobles que formen part de la borsa de propietat municipal) no es comenci a desplegar de manera immediata i que hi hagi nous retards en aquesta qüestió”, ha explicat el regidor del grup PSC-Girona pel Canvi, Maxi Fuentes.

“Ens genera dubtes que la major partida en habitatge per l’any vinent sigui la destinada a tanteig i retracte, quan fa tot just una setmana se’ns va dir, en aquest mateix ple, que era molt difícil comprar pisos per l’alt preu dels immobles». A més, hi ha constància d’un decreta d’alcaldia, on el tripartit de Salellas va renunciar a l’adquisició d’un immoble per valor de 80.000 € al barri de Can Gibert del Pla fa poques setmanes. «El problema de l’habitatge és un dels més rellevants que té ara mateix la nostra ciutat. Cada setmana rebem peticions de gent que necessita un habitatge social i veiem també que la borsa de l’ajuntament està buida. S’ha renunciat a fer una gestió diligent en aquest tema”, ha afegit el regidor.

El grup municipal està especialment sorprès perquè en l’execució de I‘actual pressupost destinat a habitatge pel 2023, fins a data de 30 d’octubre, no arriba al 15% del total pressupostat i, per contra, en la mateixa data, ja s’havien gastat més de 100.000 € en lloguer de pisos perquè l’Ajuntament no té immobles en propietat. “És poc comprensible que, amb la necessitat d’habitatge que hi ha a la ciutat, es renunciï a ampliar el parc de borsa de pisos públics i s’acabin destinant quantitats importants al lloguer de pisos. Això també és una demostració de la falta de planificació en les polítiques d’habitatge”, ha conclòs el regidor del grup municipal PSC-Girona pel Canvi.


Publicado

en

,

por

Etiquetas: