El PSC presenta un plec d’esmenes per corregir la desinversió del govern del PP a les comarques gironines

El grup municipal socialista de Girona presentarà una moció al ple perquè es convoqui la comissió de diputats, senadors i càrrecs electes creada per reclamar més inversions a la ciutat de Girona

El grup municipal El projecte de llei de pressupostos 2015 certifica la discriminació de les comarques gironines que practica el PP des del 2011deixant progressivament la demarcació de Girona i els seus ciutadans a la cua de les prioritats en matèria d’inversió. Els 53 milions d’euros previstos en els PGE 2015 són la xifra més baixa mai destinada a les necessitats dels gironins i gironines en democràcia i suposen una pèrdua de sis punts en despesa social respecte de l’últim govern socialista. Ho ha advertit aquest matí el diputat Àlex Sáez, que ha comparegut en una roda de premsa per presentar les esmenes socialistes als PGE amb la candidata a l’alcaldia de Girona, Sílvia Paneque, que ha avançat la presentació d’una moció al ple de l’Ajuntament de Giron de dilluns que ve, en la què el grup municipal socialista instarà el consistori a demanar, en bloc, més inversions per a la ciutat. “El PP no atén a les necessitats dels ciutadans i ciutadanes de les comarques gironines perquè ens oblida totalment a la seva previsió de pressupostos. Demostra una total falta de voluntat política i de sensibilitat per a qüestions rellevants del panorama de la demarcació com l’arxiu provincial o l’estabilització de la platja de s’Abanell, un problema que amb voluntat s’hauria resolt fa temps”, ha exposat Àlex Sáez.

L’Estat destinarà al conjunt de Catalunya un 9’5% de tota la inversió, un percentatge inferior al 9’6% de l’any passat, malgrat que els catalans i catalanes representem el 16% de la població i generem el 19% del PIB espanyol. més concretament, la inversió de l’Estat a Girona es reduirà un 91,3% des de 2011, i situa la demarcació a la cua de les prioritats i de la inversió per càpita: la previsió d’inversió del govern del PP és de 70’30€ per habitant a Girona, la meitat de la mitjana per càpita de Catalunya (141’63€) i gairebé quatre vegades inferior a la mitjana estatal de 243’65€ per persona.

Malgrat que el PP no ha acceptat cap esmena de cap grup des que va arribar al govern el 2011 llevat que hagin estat per errades tècniques, el PSC n’ha presentat per integrar als pressupostos la nova seu de l’arxiu provincial de Girona (500.000€), la rehabilitació de la Casa Pastors de Girona (500.000€) que ha quedat fora novament de les previsions del govern; el Centre Walter Benjamin de Portbou (100.000€), el Museu del Joguet de Figueres (25.000€); el Festival de Cap Roig (50.000€), el de Peralada (50.000€), el de la Porta Ferrada (60.000€) i la Shubertiada de Vilabertran (50.000€); Festival Temporada Alta (100.000€); una partida per a despeses de funcionament del Centre d’Art Espai Thyssen de Sant Feliu de Guíxols (60.000€); així com l’estabilització de la platja de s’Abanell de Blanes (300.00€), el nou passeig maríti de Platja d’Aro (200.000€) i reclama una partida per al manteniment i conservació del camí de ronda (150.000€).

El grup municipal socialista, ha avançat la candidata a l’alcaldia Sílvia Paneque, presentarà dilluns una moció al ple de Girona en la què el govern de la ciutat ha d’utilitzar tots els ressorts per aconseguir un increment de les inversions que l’Estat preveu fer l’any vinent a la ciutat de Girona i a la nostra demarcació en general. La moció proposa que es convoqui, abans del debat de pressupostos al Congrés, la Comissió de diputats i senadors i càrrecs electes de la ciutat de Girona per reclamar les inversions públiques necessàries a la ciutat de Girona i que no consten en el projecte de pressupostos per a l’any 2015; i que es reclamin a l’Estat, abans del debat de pressupostos, inversions públiques necessàries per a la ciutat i que els recursos aportats a Girona s’incrementin per tal de corregir el dèficit diferencial d’inversions i aproximar-nos, així, a la resta de demarcacions. “Més enllà de les declaracions

 

grandiloqüents del regidor Ribas, el que volem és una feina efectiva a favor dels interessos dels ciutadans i ciutadanes de Girona. Els socialistes estem a disposició del govern de la ciutat per fer costat i negociar amb Adif les inversions necessàries en seguretat per corregir les mancances que s’han detectat darrerament a la línia de tren i arranjar el parc central”, ha expressat Paneque.


Publicado

en

por

Etiquetas: