El PSC reclama que les tres administracions presents en el projecte del TAV assumeixin la responsabilitat compartida per la inundació del tram soterrat de Girona

Sílvia Paneque: “És hora d’adequar amb urgència el TAV a les circumstàncies actuals: recuperar la vida normal de la ciutat i dels barris”

Les tres administracions presents al projecte del TAV a Girona han d’assumir la part de responsabilitat compartida que els toca en la inundació, dilluns passat, del tram soterrat de la línia al seu pas per Girona. A l’Estat li correspon admetre que els acabats de l’obra, que ha suposat una inversió de més de 278 milions d’euros, no estan a l’altura que es correspon ni al cost, ni a les mínimes condicions de seguretat exigibles; la Generalitat hauria d’haver construït l’estació intermodal a la qual es va comprometre i els Ajuntaments de Girona que han governat durant la construcció de la línia, tenen l’obligació de vetllar el desenvolupament d’un projecte d’aquestes característiques amb més atenció del què ho han fet.

Davant d’aquest problema, el PSC de Girona reclama una solució i lamenta que el govern de la ciutat no tingui prou pes a Madrid per reclamar decisions i mesures que evitin la repetició de situacions d’aquesta envergadura i que resolguin, amb rapidesa i eficàcia, el retorn de la normalitat al barri de Sant Narcís. “L’aigua és simptomàtica d’un procés mal fet, en el qual els socialistes també hi tenim una part de responsabilitat. Però també és cert que l’equip de govern, i el regidor Ribas, en comptes de aparèixer maldant per la mala gestió del govern de Madrid, podrien haver vetllat, durant els tres anys que fa que CiU és al govern municipal, per evitar situacions com la que s’ha produït”, reflexiona Sílvia Paneque.

“Els socialistes defensem projectes racionals adaptats als temps. Insistim: l’Estat ha de garantir el retorn a la normalitat al barri de Sant Narcís, la Generalitat ha de complir el compromís de construir l’estació intermodal i l’Ajuntament ha de vetllar perquè aquestes projectes es facin en benefici de tots els ciutadans i d’un model de ciutat que, de moment, no existeix”, hi afegeix Paneque.


Publicado

en

por

Etiquetas: