El tripartit de Salellas tira endavant les Ordenances Fiscals 2024 tot i saber que el procés de tramitació no s’ha fet bé

  • En el marc del ple extraordinari urgent celebrat a l’Ajuntament de Girona els socialistes voten en contra  de les Ordenances Fiscals 2024 perquè creuen que no són progressistes ni d’esquerres i que són una pujada lineal indiscriminada. 
  • Lamenten que el tripartit de Salellas, que proclamava un canvi real a la ciutat de Girona, hagi caigut en un desordre absolut i governi sense rumb oblidant que representa a tots els gironins i gironines per igual.

La portaveu del grup municipal, Sílvia Paneque ha explicat que «La nostra decisió es basa en la falta de debat a les comissions informatives -com ja hem repetit diverses vegades-, en la poca transparència en el procés de tramitació i en la vulneració del dret de participació política, que no se’ns ha garantit. No compartim el creixement d’una pujada fiscal exactament igual per a tothom ni unes ordenances que no incorporen res de nou». Lluc Salellas ha apujat un 25% les escombraries a tota la ciutat i ho ha fet de manera lineal, sense tenir en compte si en una casa hi viu una persona o vuit.

El grup PSC – Girona pel Canvi reafirma que el principal motiu del vot en contra és que les ordenances no s’han pogut debatre de manera adequada a cap comissió informativa. Creuen que un govern transparent i bon gestor hauria d’actuar amb diligència i previsió. Per tant, no haurien d’anar a correcuita introduint informació minuts abans de l’aprovació d’un dels temes de més transcendència en els ens locals com és les ordenances fiscals.

Així mateix, el grup municipal que lidera, Sílvia Paneque, ha presentat propostes progressistes i socialment justes que no han estat considerades i tatxa de desconcertant la negativa a reduir la taxa d’escombraries després de l’aprovació del contracte recent. «També ens han desestimat ampliar els criteris per l’aplicació de la taxa d’escombraries. Aquesta és una qüestió important que no s’ha revisat. Ara el tripartit de Salellas vol que la gent de Girona pagui tothom el mateix sense tenir en compte la capacitat econòmica de les famílies, entre d’altres aspectes que a nosaltres ens semblen essencials. Per exemple, el fet de poder fraccionar la taxa en sis pagaments», afegeix la regidora Bea Esporrín.

A tot això s’hi suma la falta de consideració a totes les propostes que els socialistes han presentat per fer de Girona una ciutat més verda, més sostenible i més justa. A tall d’exemple, les bonificacions que proposaven d’un 50% amb relació a l’IAE per la utilització d’energies renovables, o bé, les bonificacions per la instal·lació de plaques fotovoltaiques. «També hem vist com les propostes per abordar l’emergència climàtica i proporcionar beneficis fiscals per comportaments ambientals respectuosos i situacions socioeconòmiques han estat desestimades» recalca Esporrín. D’aquesta manera, PSC – Girona pel Canvi, veu: unes ordenances totalment continuistes, un pressupost continuista i un projecte de ciutat gens definit. També lamenta que la ciutadania pagarà per continuar tenint una ciutat poc neta, amb problemes de seguretat i que no aposta per les energies renovables. «No oblidem que amb tot això, ens trobem amb un pressupost que incorpora la xifra més baixa d’inversions de la història en moltes àrees vitals com l’habitatge, l’accessibilitat, l’esport i l’educació. Com demanem més diners a la ciutadania si tenim diners parats al banc? Continuarem tenint els mateixos serveis, però més cars» diu Esporrín.

El grup municipal creu que la ciutat ha d’avançar cap a un futur sostenible i just per a tothom. «El grup municipal PSC – Girona pel Canvi hem estat, estem i estarem en el camí de treballar de manera incansable per una Girona amb oportunitats per tots i totes, i lamentablement avui el tripartit de Salellas està lluny de voler ser prou ambiciós en aquestes línies», conclou, Sílvia Paneque. 


Publicado

en

,

por

Etiquetas: