Les Ordenances Fiscals 2024 pengen d’un fil per irregularitats en la tramitació per part del govern de Salellas

El servei jurídic de l’Ajuntament de Girona recomana estimar el recurs de reposició presentat pel PSC – Girona pel Canvi, el passat 24 d’octubre de 2023, per declarar nul·la l’aprovació de les ordenances fiscals 2024. El grup municipal denúncia la vulneració al dret fonamental a la participació política per part del govern de Girona d’acord amb l’Art.23 de la CE.

«A la comissió informativa del 19 d’octubre es va votar a cegues. No teníem  l’informe jurídic preceptiu ni la majoria dels estudis de costos. Com es podia aprovar un punt tan important, i que afecta a tota la ciutadania, quan es desconeixia el contingut? Per això, el nostre grup municipal PSC – Girona pel Canvi va votar en contra i posteriorment va presentar un recurs de reposició contra aquest acord de ple per aprovar les ordenances» apunta, la regidora Bea Esporrín.

A la comissió informativa els estudis de costos no estaven conclosos per a ser incorporats a la sessió plenària d’octubre. De fet, l’estudi de la taxa d’escombraries, que s’incrementa d’un 26%, no es va incorporar fins al dia del ple extraordinari. Per tant, els grups municipals no tenien tota la documentació i la informació necessàries per poder estudiar-ho i exercir el dret a vot amb prou coneixement de causa.

«La informació era poc clara i molt imprecisa i no es podien deduir les modificacions que es duien a l’aprovació. Això impossibilitava que es prengués una decisió amb fonament. No es pot votar a favor d’una qüestió tan essencial per al dia a dia dels gironins i gironines sense tenir totes les garanties jurídiques, i aquí, està clar que no hi eren. Com hem dit, des d’un principi estem davant del govern menys transparent de la història de Girona» afegeix, Esporrín.

El grup municipal PSC – Girona pel Canvi destaca que el recurs de reposició, que té l’aval d’un informe de secretaria que el considera pertinent, es va presentar amb temps suficient perquè el govern prengués les mesures adequades i fes la tramitació conforme a la llei.La regidora assenyala amb contundència que: «El govern no en va fer cas, i al ple extraordinari de 26 d’octubre vam tornar a  demanar que es deixés sobre la taula i es convoqués un nou ple extraordinari per evitar una nova pròrroga de les ordenances fiscals 2024. Vam actuar de bona fe prioritzant la gent de Girona i donant-li al govern l’oportunitat de rectificar»

Avui, el grup municipal PSC – Girona pel Canvi retreu al tripartit de Salellas la poca diligència i falta de previsió en la tramitació d’un tema transcendental com són les ordenances fiscals pel 2024. «Està en mans del govern actual de Girona fer les coses bé. La ciutadania no pot sortir perdent per un govern que és opac. Estem aquí per beneficiar les persones de Girona» destaca, Esporrín.

Els socialistes posen èmfasi en què s’ha d’actuar en clau ciutadana, pensant en el benestar dels gironins i gironines i no pas per mantenir la posició a l’alcaldia. També manifesten un cop més que les decisions polítiques són pensades per millorar la vida de la gent i que la falta de transparència per part del tripartit de Salellas no sols complica les tasques com a regidors i regidores, sinó que també erosiona la confiança dels gironins i gironines cap a la institució local. El grup municipal expressa que és conscient del que espera la ciutadania dels seus representants polítics, i per això posen de manifest aquest fet tan greu.


Publicado

en

,

por

Etiquetas: