Sílvia Paneque: El govern de Guanyem, Junts i ERC pot explicar la veritat sobre el Bloom?

Sílvia Paneque i Bea Esporrín demanen que el govern de Girona expliqui a on es van perdre els dos milions d’euros invertits en el Bloom, que es digui quins riscos té l’Ajuntament d’haver de tornar aquests diners i si hi ha hagut robatori de càmeres i pantalles

El grup PSC-Gironins pel Canvi, a més, ha informat que més de 100 treballadors a l’Ajuntament han acudit als tribunals, perquè no estan essent tractats amb justícia pel govern del consistori. Si no hi ha una reacció ràpida el govern podria perdre fins a 10 milions d’euros

El grup municipal del PSC-Gironins pel Canvi demana que es depurin les responsabilitats polítiques derivades del projecte Clúster Tic Media, Bloom. La regidora socialista Bea Esporrín ha explicat que “uns quants anys després de la formalització del projecte del Bloom, encara no sabem el que ha passat realment i ens queden molts de dubtes sobre la gestió del projecte. Amb aquesta moció pretenem tancar el tema d’una manera transparent i amb totes les explicacions que calguin als gironins i gironines”.

A la moció, els socialistes també demanen que es localitzi tot el material inventariat que es va comprar per al projecte Bloom, que es resolgui el conveni entre la Fundació Parc Científic i Tecnològic de la UdG i l’Ajuntament, que es detalli el llistat complet d’encàrrecs de privats que va rebre el Bloom, que es detalli quin material tecnològic havia desaparegut quan es va fer l’inventari de l’ERAM i quin va ser el preu de compra del material que ha desaparegut i que es detallin els riscos que l’Ajuntament de Girona assumeix per haver utilitzat fons europeus en un projecte que havia de tenir una vida de cinc anys i que no va superar els vint-i-quatre mesos obert.

Per la seva part, la portaveu socialista, Sílvia Paneque, ha posat sobre la taula la preocupació del grup municipal amb “el degoteig de sentències favorables a treballadors de l’Ajuntament obligats a recórrer els seus drets laborals en via judicial. En aquest ple hi ha sentències per valor de 160.000 euros. Ens han explicat que aquesta situació afecta a més d’un centenar de treballadors i pot suposar un gruix econòmic important a pagar pels ciutadans i ciutadanes de la ciutat”.

La guanyadora de les eleccions a Girona, Sílvia Paneque, també ha afegit que “és urgent que l’equip de govern s’assegui amb els treballadors a negociar el pacte que deriva de la VLT (Valoració llocs de Treball) i aturi la via judicial. Avui ens trobem davant d’una mala gestió política dels recursos humans que ja porta cuejant des de 2012. No es pot entendre que hi hagi treballadors que amb les mateixes hores treballades i les mateixes funcions tinguin un salari inferior”. Paneque ha finalitzat la roda de premsa advertint que “si no es fa bé la feina”hi ha una estimació, ha informat, que si tots els treballadors acudissin a la via judicial en la defensa dels seus drets i reclamessin amb efectes retroactius (4 anys enrere) la VLT podria representar una pèrdua per al consistori de fins a 10 milions d’euros. L’aplicació de la VLT és d’aproximadament entre 2,5 i 3 milions d’euros. El grup PSC-Gironins pel Canvi ja ha anunciat que el govern ha d’informar de fins a quants diners s’han perdut fins ara a causa que els tribunals estan donant la raó a treballadors que han denunciat estar patint situacions inadmissibles.


Publicado

en

por

Etiquetas: