Visita-a-comercos-a-Salt

Sílvia Paneque: “El projecte clau de comarques gironines és la construcció del nou Trueta”

La cap de llista dels socialistes i Víctor Puga han estat avui fent campanya al municipi de Salt, on han visitat els terrenys del futur campus de salut, el mercat, comerços i s’han reunit amb veïns

Els candidats socialistes gironins Sílvia Paneque i Víctor Paneque han estat a Salt en la primera jornada de la campanya electoral, on han visitat el mercat municipal, comerços i s’han reunit amb veïns i veïnes. A Salt Paneque, ha afirmat que la prioritat per a la demarcació ha de ser la construcció del nou hospital Trueta. “La construcció del nou hospital és la gran oportunitat de la modernització de la salut, sinó per aprofitar l’impuls del Nou Campus per incentivar el creixement econòmic i ser capaços de donar oportunitats i llocs de treball. La inversió per al futur hospital Trueta serà d’uns 400 a 600 milions d’euros i el projecte hauria d’estar acabat el 2030. Anem tard, i és urgent resoldre d’una vegada la construcció del gran projecte gironí d’aquesta dècada” ha afirmat la cap de llista dels socialistes a comarques gironines.

“El nou Hospital Trueta és el projecte clau de comarques gironines d’aquesta legislatura. L’impacte en el Producte Interior Brut serà del 7,3%. A més, es preveu que hi treballaran unes 6.000 persones. El nou campus suposarà un gran impuls des del punt de vista de la innovació, ja que permetrà tenir la recerca (IDIBGI es crea el 2005 i té un paper molt important en recerca biomèdica), la docència i l’assistència en el mateix entorn” ha explicat la candidata socialista.

Sílvia Paneque ha insistit en la importància de desencallar i accelerar tots els tràmits previs a la construcció del nou campus de salut i de la importància de tenir en funcionament el nou hospital amb la màxima rapidesa. “Actualment, l’Hospital Trueta és l’Hospital de referència de la Regió Sanitària, en la categoria nivell 2 d’alta resolució. Amb el nou edifici, es preveu que pugui atendre el 95% dels casos de proximitat. Avui, només pot atendre el 72% dels casos. Aquest disposa de 364 llits, que atenen al voltant de 21.000 ingressos” ha afegit.

“És una demanda de fa gairebé vint anys. El debat sobre la ubicació s’havia d’haver superat abans per unitat en l’impuls per accelerar-ne la construcció. El termini d’acabar-lo s’ha anat fent cada vegada més tard” ha conclòs el regidor saltent i candidat a la llista socialista per a les eleccions catalanes, Joan Martín.


Publicado

en

, ,

por

Etiquetas: