Silvia Paneque a Girona

Sílvia Paneque: “En educació la prioritat és la construcció de centres escolars per eliminar definitivament els barracons”

Els socialistes creuen que cal destinar més recursos per recuperar el model d’escola Marta Mata enfront de l’informe PISA que situa Catalunya en el seu pitjor resultat de la història a la cua de l’Estat

Sílvia Paneque, cap de llista del PSC de comarques gironines, ha afirmat aquest matí que “en l’àmbit de l’educació, la prioritat és la construcció de centres escolars i eliminar definitivament els barracons a la demarcació. El dèficit d’escoles i d’instituts és tan gran que el llistat complet és molt ampli. La construcció de centres educatius ha de tornar a ser una prioritat d’una Catalunya que funcioni bé. Tornar al model de referència d’escola catalana Marta Mata com a contraposició de l’informe PISA d’enguany, que situa a Catalunya en el seu pitjor resultat de la història”.

“A les comarques gironines els dèficits són alarmants. L’exemple paradigmàtic és el de l’institut de secundària de Vilafant, un projecte que va néixer el 2008 i que, any rere any, ha anat quedant desplaçat a la cua de les prioritats dels diferents governs nacionalistes. N’hi ha pendents a Girona, Salt, Santa Cristina d’Aro, Riells i Viabrea, Bescanó, Cassà de la Selva, etc. Les instal·lacions, els equipaments, el material, les bones condicions de les aules també són cabdals per garantir l’educació i evitar resultats com els de l’informe PISA d’enguany, que situen a Catalunya a la cua de l’Estat” ha explicat Sílvia Paneque.

Els socialistes també consideren cabdal ampliar la xarxa de centres de primària a la demarcació, les millores als centres escolars el Pedró de l’Escala, Joan Margarit de la Bisbal, Carme Guasch de Figueres, Montserrat de Sarrià de Ter, de l’escola de primària els Estanys de Sils i de l’Institut de Cassà de la Selva, de Llançà, l’Escola Vila-romà de Sant Joan a Palamós i de l’institut escola de Sant Joan de les Abadesses o impulsar la creació de centres de formació integral d’adults, reciclatges professionals i primera ocupació.

“L’escola inclusiva és també un dels nostres objectius, i això es fa destinant els recursos adients, no només econòmics, sinó amb formació i professionals especialitzats de suport a l’alumnat amb necessitats específiques educatives i amb un pacte transversal entre els departaments d’educació, drets socials i salut” ha comentat la candidata dels socialistes gironins, Sílvia Paneque.

Altres de les propostes dels socialistes en educació són desplegar la coeducació en totes les etapes educatives, la revisió de protocols contra l’assetjament i el ciberassetjament o el manteniment de les escoles segures i el no accés a continguts nocius per a la salut o violents. També la lluita contra la segregació escolar incrementant les aules d’acollida i consolidant els Plans Educatius d’Entorn,  la universalització i gratuïtat de l’oferta educativa 0-3 anys, reconèixer i prestigiar la professió docent o adequar el conjunt dels centres educatius al canvi climàtic.

Silvia Paneque a Girona

Publicado

en

, ,

por

Etiquetas: