46 joves inicien un contracte en pràctiques de sis mesos de durada a l’Ajuntament de Girona

Un total de 46 joves han iniciat avui un contracte en pràctiques de sis mesos de durada a l’Ajuntament de Girona. L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; la regidora d’Igualtat, Drets Socials, Treball, Joventut i Seguretat, Sílvia Paneque, i el regidor d’Ocupació, Joaquim Rodríguez,han donat la benvinguda aquest matí als joves en el marc de la rebuda que se’ls ha fet al Servei Municipal d’Ocupació de Girona.

El Servei d’Ocupació de Catalunya ha atorgat a l’Ajuntament de Girona una subvenció de 506.000 euros per a la realització d’aquests contractes de treball en pràctiques, en el marc d’una subvenció destinada a incentivar la contractació en pràctiques de persones joves beneficiàries del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya. L’alcaldessa de Girona ha destacat que “per a nosaltres, la millor política social és l’ocupació i la nostra màxima prioritat és la generació de llocs de treball, per això apostem per programes d’aquesta mena”. De fet al consistori li pertocaven 30 contractes d’acord amb l’índex d’atur de la ciutat, però des de l’Ajuntament es va fer una aposta pel programa, tal com ha explicat l’alcaldessa, i es van presentar 46 sol·licituds, que s’han atorgat en la seva totalitat.

Els joves contractats estan distribuïts en les vuit àrees de gestió de l’Ajuntament de la manera següent: quatre estaran a l’Àrea d’Alcaldia; deu estaran a l’Àrea d’Igualtat, Drets Socials, Treball, Joventut i Seguretat; vuit estaran a l’Àrea de Sostenibilitat, Medi Ambient, Cooperació i Participació; vuit més estaran a l’Àrea de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme; dos estaran a l’Àrea d’Hisenda i Règim Interior; cinc estaran a l’Àrea d’Educació i Esports; sis estaran a l’Àrea d’Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública, i tres estaran a l’Àrea de Cultura.

 

La regidora Sílvia Paneque ha comentat que “aquests joves ens ajudaran a desenvolupar diverses tasques a l’Ajuntament, acompanyats d’un tutor o tutora durant 6 mesos, i obtindran en molts casos una primera experiència laboral que esperem que sigui determinant per entrar amb força al món laboral”.

Del total de joves contractats, 41 tenen una titulació universitària i els 5 restants tenen estudis de formació professional. Pel que fa a titulacions acadèmiques universitàries, 25 tenen estudis universitaris en l’àmbit de les ciències socials i jurídiques, 4 en arts i humanitats, 7 en enginyeria i/o arquitectura i 5 en ciències i ciències de la salut. Per sexe, 29 són noies i 17 són nois. Segons edat, 28 tenen 25 anys o menys i 18 tenen entre 26 i 29 anys. Paneque ha afegit que “és un bona oportunitat perquè els joves que hi participin ampliïn els coneixements acadèmics que ja tenen”.

Aquesta actuació contribueix a fomentar la contractació a través dels ajuts salarials i altres tipus de mesures adreçades a què els ocupadors creïn noves oportunitats als joves, en el marc del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil 2014-2020.

La Garantia Juvenil és una iniciativa de la Unió Europea per reduir l’atur juvenil, implementada pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a través del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC). A Catalunya compta amb fons propis i del Fons Social Europeu.161115-garantia-juvenil_primer-dia


por

Etiquetas: