Carles Puigdemont ha empitjorat la qualitat de vida de la gent del barri de Les Pedreres i ha tingut deixadesa amb les condicions de la zona

L’alcalde Carles Puigdemont acumula uns quants càrrecs: parlamentari de Convergència Democràtica de Catalunya, president de la mesa de comissió de cultura i llengua, candidat a la llista de Junts pel Sí, membre de la Direcció Nacional de Convergència Democràtica de Catalunya, càrrec del comitè de direcció d’aquest mateix partit i també del consell nacional, president de la comissió de Patrimoni Històric i Cultural de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i, ara, president de l’Associació de Municipis per la Independència . Més enllà que ens en deixem uns quants (només ha estat una cerca bàsica) per dir un fet contundent: tants càrrecs fan impossible que es pugui dedicar a Girona.

Al marge de les remuneracions, que estan per sobre del que qualsevol socialista trobaria de sentit comú, el fet és l’absència permanent del màxim representant polític a Girona. Si a l’anterior legislatura, el govern de Convergència a Girona, no té cap consecució o canvi factible i palpable per presentar als ciutadans; en aquesta la cosa ja està anant més enllà i s’està oblidant de manera alarmant la gestió del dia a dia a la ciutat i de la resposta que hauria de ser immediata als problemes quotidians o extraordinaris dels ciutadans i ciutadanes de Girona.

La poca celeritat del govern de Carles Puigdemont en la gestió d l’incendi de les Pedreres és un exemple d’aquesta deixadesa de Convergència, que hauria pogut tenir efectes dramàtics i que ha causat problemes greus a gairebé 150 persones. Encara avui,  el govern de Convergència no s’ha reunit amb totes famílies afectades. La gestió de l’incendi per part del govern de l’Ajuntament de Girona hauria d’haver estat més ràpida i de proximitat a peu de carrer, tant a la tarda de l’incendi com en posterioritat al costat dels veïns.

L’equip de govern, a més, té el deure d’actuar de manera diligent en el manteniment i en la neteja de la zona per prevenir incendis i millorar l’estat actual de la zona, la qual és, gairebé en la seva totalitat, de titularitat municipal. L’AAVV de les Pedreres considera d’urgència la neteja del sotabosc i la retirada de runa, actuacions que requereixen la col·laboració indispensable dels veïns i les veïnes de Torre Gironella, Torre Alfons XII i disseminats de caputxins, i que és una bona manera de fer que tots els veïns de la zona puguin viure bé en el barri.

Mentre encara està pendent d’aprovar el Pla Social que ha de complementar el Pla especial de les Pedreres caldria que l’Ajuntament, tal com ha fet en altres plans previs, desenvolupi una sèrie de mesures com plans d’ocupació per la neteja i el manteniment de tota aquesta part boscosa de la ciutat, i que es doni prioritat a la contractació de veïns de la zona en situació d’atur. Una segona mesura que s’hauria d’aplicar és la creació d’una xarxa d’hidrants en col·laboració amb el servei d’emergències, semblant a la que van desenvolupar els governs socialistes a la Vall de Sant Daniel, sota la direcció de l’aleshores regidor Ponç Feliu. Són treballs ja projectats que tenien com a objectiu promoure l’ús d’aquest sector com a zona de lleure, establir un sistema de protecció i prevenció contra els incendis i l’eliminació del sotabosc com a manteniment i sistema preventiu.

Recordem que entre el convent de Sant Daniel i la Font del Ferro es van adequar cinc punts d’aigua al mateix temps que es van fer algunes tales per adaptar els camins als camions de bombers. Amb totes aquestes mesures adoptades i prestant una atenció especial al Pla social, les parts implicades en el desenvolupament del Pla Especial, es trobarien en una millor disposició per planificar els usos d’aquest espai.

Altres partits del consistori estan denunciant l’abandó de Girona per part de Convergència i del seu alcalde en particular. Els fets de Les Pedreres en són un esdeveniment colpidor i clarificador que no s’hauria de tornar a repetir mai més.


Publicado

en

,

por