CiU: LA DIFICULTAT CONVERTIDA EN EXCUSA

Article publicat a Diari de Girona 11/07/2012

El passat 1 de Juliol s’ha complert un any de govern del Sr. Puigdemont com a alcalde de Girona. Esperaríem que s’aprofités aquest moment per fer balanç de la feina feta i per donar a conèixer els projectes de futur. Però a Girona, el nostre alcalde, ha volgut fer d’oposició de l’oposició i amagar la seva inacció darrera la inestabilitat del moment.  Efectivament l’entorn és canviant i ple de dificultats, però això no ha de ser excusa per la passivitat i manca d’ambició de la que ha fet gala el seu equip de govern en aquest primer any de mandat.

El nostre alcalde no entén que l’exercici d’oposició és fonamental en democràcia i un dret de tots els ciutadans i ciutadanes de Girona. El senyor Puigdemont considera que si el grup municipal del PSC critica que es gastin 300.000 € en llums de Nadal, enlloc d’invertir-los a les escoles bressol –per evitar la puja del 50% a les quotes mensuals (a saber, 60 € més al mes)–, no fa política d’oposició sinó de crispació. Nosaltres, en canvi, considerem que és establir prioritats.

Sempre hem estat oberts al diàleg i a la negociació, però de moment al llarg del primer quart de mandat, l’únic que hem vist han estat teatrets d’ombres xineses, que han servit per amagar els pactes precuinats que, reiteradament, el govern de CiU fa amb el PP. El problema de CiU a Girona és que no pot amagar allò que és evident: CiU governa gràcies al suport del PP, però no és coherent firmar els acords més importants de ciutat els divendres amb el PP i voler protagonitzar qualsevol gest independentista al cap de setmana.

El Partit dels Socialistes de Catalunya va aprovar-li el cartipàs, ha mantingut una actitud de diàleg en pressupostos i ordenances  i  de mà estesa en tots els temes de ciutat, perquè sabem que la conjuntura econòmica actual ens obliga a tenir grans dosis de responsabilitat, de capacitat de negociació i prou flexibilitat, per ser capaços d’arribar a acords en aquells temes estratègics de ciutat.

El grup municipal socialista ha proposat un fons d’inversió local per emprenedors, un pla d’ocupació juvenil i per aturats de llarga durada. L’ equip de govern de CiU encara no ha presentat ni un esbós de la tant esperada agencia de promoció econòmica. Un any no és un període de temps acceptable per estudiar un model, a hores d’ara ja hauria d’estar en marxa.

En referència al model de promoció de la ciutat que han dut a terme, cal recordar que hem estat crítics amb aquelles despeses que s’han fet sense una previsió del retorn econòmic previst, ni tan sols de l’impacte econòmic real que pot tenir pel sector, com la campanya de British Airways. Però hem felicitat el Girona10 i  que en la seva política de canviar-ho tot hagin conservat la continuïtat del Temps de Flors.

Es mostra preocupat per les famílies que han perdut el seu habitatge. Llavors, perquè ha rebutjat la nostra al·legació i posteriorment l’informe del defensor del ciutadà, on es sol·licita que les famílies afectades per la dació en pagament no hagin d’assumir el cost de la plusvàlua? Aquesta és una constant en la seva acció de govern, diu una cosa i fa just la contrària.

També ens preocupa que el govern de l’Ajuntament hagi canviat l’acció de govern per la propaganda. Hem vist fotografies al costat de les escombradores amb la nova imatge de Girona + Neta, i més que en veurem, al costat de les màquines de càrrega lateral, segons ens va informar fa uns dies, però continua la deixadesa i brutícia, sobretot als barris, mentre esperem el desplegament del nou contracte de neteja aprovat per l’anterior equip de govern.

Governar per inèrcia no és una bona opció i acusar l’oposició per amagar les pròpies mancances és un gest d’irresponsabilitat.  Deixi’s de fer crítiques estèrils i pensi quina ciutat vol deixar pel futur.

 


Publicado

en

por

Etiquetas: