Arrenquem l’any amb un cicle de col·loquis oberts per analitzar el context social i econòmic actual

Al PSC volem arrencar l’any electoral amb un cicle de col·loquis oberts per analitzar la situació social i política i aplicar-ne els resultats en benefici de la ciutat de Girona. Les trobades seran cada dues setmanes i són obertes a tothom. Sota el títol Parlem d’avui, preparem el demà hi intervindran, a partir d’avui 14 de gener a la sala Josep Irla de la seu de la Generalitat a Girona, el periodista Alfons Quintà; el catedràtic de dret constitucional de la Universitat de Sevilla Javier Pérez Royo, el catedràtic d’economia aplicada de la UB Antón Costas i l’economista i exdiputat del PSC, Daniel Font.

La voluntat del PSC és, amb aquestes conferències, extreure alternatives aplicables a la ciutat de Girona. Les qüestions que s’hi debatran sobrepassen segurament l’àmbit estrictament de ciutat però afecten d’una manera inevitable els gironins i gironines. Han estat coordinades per Francesc Francisco-Busquets, exsubdelegat del govern, que ha coincidit amb en la síntesi de la voluntat dels socialistes gironins per aportar un sentit pràctic a l’activitat política. Ha assegurat que “el PSC de Girona treballa més que no pas xerra a favor de qüestions que interessen la ciutadania amb la intenció d’encarar el futur i avançar amb la societat”.

Per les qüestions que s’hi tractaran i per l’actualitat, aquest és un cicle potent, necessari i interessant adreçat a tots els militants socialistes de Girona i de les comarques gironines, però també obert, de manera molt especial, a tota la ciutadania. La potència dels ponents i les qüestions que s’hi tractaran ens fan pensar que despertarà l’interès i creiem que el temps ens donarà la raó.

Avui mateix tindrà lloc el primer col·loqui, que moderarà Francesc Francisco-Busquets i hi intervindrà el periodista Alfons Quintà a l’entorn de l’enunciat El control de la informació per la política: el cas de la sanitat com a exemple. El catedràtic Antón Costas serà el següent ponent, el dia 29. La seva intervenció girarà al voltant del Diagnòstic i sortida de la situació econòmica i social actual. Moderarà la periodista Mònica Cabruja. Javier Pérez Royo, reconegut expert sobre qüestions constitucionals, serà a Girona el dimecres 11 de febrer. El col·loqui, amb l’enunciat És possible reformar la Constitució? serà moderat per la periodista Lluïsa Fuentes. L’economista Daniel Font, diputat al Parlament pel PSC entre 1988 i 1992, tancarà el cicle a l’entorn d’Una proposta política per a Catalunya en un col·loqui que moderarà la catedràtica d’Història Contemporània de la UdG Anna Maria Garcia.