Comunicat PSC

El PSC de Girona ha guanyat a vuit barris de la ciutat de Girona i tindrem 6 regidors en aquest proper mandat al consistori. Els mateixos regidors que ha obtingut Guanyem.

En un primer moment, els socialistes de Girona vàrem contemplar com una oportunitat de canvi a la ciutat un tripartit amb Guanyem i ERC. Però aquesta opció va ser descartada, de manera directa, en primer lloc, per ERC i, en segon lloc de manera indirecta per Guanyem.

ERC va dir amb absoluta claredat que no volia estar en cap govern que depengués de vots del PSC per dir-ho amb un eufemisme, tot i que els termes que va utilitzar Quim Ayats varen ser molt més despectius. Per tant, va descartar de manera directa el pacte del canvi a Girona.

El candidat de Guanyem, Lluc Salellas, hi va insistir el dia següent i es va tornar a dirigir al PSC en uns termes tan poc respectuosos com els que havia utilitzat Ayats el dia abans. Però hi va afegir la petició agosarada que el PSC hauria de donar suport a canvi de res a un teòric acord entre Guanyem i ERC, que aleshores no existia i avui encara tampoc.

Al PSC de Girona mantenim les portes obertes a un acord entre els tres partits si es tracta de treballar de manera seriosa entre dos formacions que tenen la mateixa representació, PSC i Guanyem, i una altra que ha tingut un resultat de dos regidors menys, ERC.

Aquest acord és l’únic que contempla la formació com a prou legítim per fonamentar el canvi de manera raonable a Girona. La Llei estableix que si cap candidatura no té el suport de 14 regidors i regidores, la llista més votada ha de tenir l’alcaldia. Al PSC entenem que l’alternativa de 14 regidors és possible si Guanyem i ERC estan disposades a comptar amb el PSC.

La portaveu dels socialistes de Girona, Sílvia Paneque, va atorgar una importància fonamental a recuperar l’abraçada entre els gironins i gironines per mitjà de situar la ciutat com a primera i única prioritat durant la campanya electoral. Ara ho manté. Per això, al PSC de Girona considerem que som l’única alternativa de canvi veritable a la ciutat, perquè tenim un discurs absolutament diferent a la de la resta de formacions independentistes: plantegem posar-nos d’acord i tenir una actitud inclusiva per mitjà de situar Girona com a única prioritat.

En un escenari on el vot massiu a les europees ha beneficiat Junts x Cat i Guanyem, el PSC ha crescut 3.000 votants i té els mateixos regidors que Guanyem. A més, la candidatura de Sílvia Paneque ha guanyat a vuit barris de la ciutat. La visibilitat d’aquesta realitat és imprescindible per al PSC, ja que va directament vinculada a reconèixer la ciutat tota i a contemplar la voluntat de qualsevol ciutadà o ciutadana com tan legítima com la de qualsevol altra. Per això, els acords han de ser inclusius, ja que és el primer pas per emetre un missatge de concòrdia i d’entesa entre persones que legítimament pensem diferent.

Al PSC tindrem les portes obertes a opcions serioses d’acord inclusiu i no admetrem propostes que tinguin el signe contrari. Al PSC no ens mou ni mourà cap opció que no sigui inclusiva. Ens tocarà ser a l’oposició, però fins a l’últim moment del dia 15 de juny, defensarem que és possible un canvi si es compta amb tothom.

La portaveu dels socialistes de Girona, Paneque, admet “que si hi ha voluntat unitària i inclusiva de canvi, la ciutat així ho ha votat. A més, hi ha una necessitat real de relligar una ciutat avui massa trencada. Però això exigeix inclusió, voluntat de pacte real, renunciar a la teatralitat i tenir la responsabilitat de cedir, perquè els que pensen diferent també hi puguin ésser. Jo hi estic disposada”.


Publicado

en

, , ,

por

Etiquetas: