Silvia Paneque

El PSC celebra que l’Ajuntament canviï d’actitud i s’obri a fer una proposta de reforma de la plaça d’Espanya

 

Silvia Paneque
Silvia Paneque

El grup municipal socialista de Girona celebra el canvi d’actitud de l’Ajuntament de Girona respecte de la recuperació de la plaça d’Espanya, una reforma que ha de tancar un altre capítol de les repercussions urbanes esdevingudes arran de l’arribada del TAV a la ciutat.

 

“Esperem rebre el projecte que ja tenen els mitjans de comunicació en les pròximes hores per saber quin és el seu contingut precís. Convindrà estar atents al seu desenvolupament en les pròximes setmanes per determinar si efectivament el govern municipal té la voluntat de resoldre aquest problema ciutadà o l’anunci d’avui se circumscriu en la lògica de campanya electoral que impulsa l’equip de govern per la proximitat de les eleccions”, valora Sílvia Paneque.

Com la resta dels grups del plenari i de les associacions de veïns, el PSC queda a l’espera de rebre el projecte per fer-ne una valoració que contribueixi al progrés de la reforma de la plaça. A finals de 2017 l’Ajuntament va obrir un procés participatiu a tota la ciutat en el qual plantejava tres propostes de reorganització urbanística de la plaça elaborades pels serveis tècnics municipals, obertes a les aportacions ciutadanes. El gener de 2018 l’equip de govern va presentar els resultats del procés, en el qual hi van participar 88 persones les conclusions de les quals convenien que la nova plaça havia de ser tova, amb zones de descans i que no s’havia de destinar ni a festes, ni a mercats i que no s’hi havia d’obrir espais per a terrasses.

“Malgrat que ha passat un any d’inacció del govern, que el procés participatiu va ser un fracàs i que durant aquest any aquest equip de govern ha rebutjat totes les propostes de diàleg que li ha plantejat l’Estat, celebrem que el govern de Girona reconsideri la seva posició i faci ara un pas cap a Adif i cap a l’Estat perquè Girona pugui concretar aquesta reforma tan necessària a la ciutat”, reflexiona Sílvia Paneque. “És un canvi d’actitud que esperàvem des de fa molts mesos durant els quals l’equip de govern municipal no ha donat explicacions plausibles sobre quines eren les seves intencions en aquest cas concret. Esperem que aquest anunci allunyi definitivament l’acció de govern de CiU del sectarisme contrari als interessos de la ciutat”, opina la portaveu socialista Sílvia Paneque.


Publicado

en

, ,

por

Etiquetas: