El PSC de Girona adverteix sobre la situació de Fira de Girona

Els socialistes alerten de la situació econòmica i denuncien que la decisió de l’ERTO no s’ha donat a conèixer fins avui

“La situació de la Fira de Girona és pitjor que dolenta i el desgavell ve de lluny” ha lamentat el grup municipal del PSC de Girona. El divendres, 22 de maig, s’ha convocat el Patronat de la Fundació Fira de Girona i s’ha fet evident que la liquidació anual té un resultat negatiu de 114.569,13€. Aquesta situació és comparable a la pitjor que ha tingut Fira de Girona l’any 2014. Si tenim en compte que les perspectives per al 2020 no són bones i les del 2021, incertes, cal prendre decisions per evitar arribar novament a un escenari de tres anys consecutius en pèrdues que podrien dibuixar un escenari de liquidació, com ja va passar al 2016. Aleshores, el govern de JuntsxCat va decidir invertir 1,5 milions d’€ per “modernitzar la Fira”. “Quatre anys més tard, la situació de Fira de Girona torna a ser tan dolenta com la d’aleshores”, ha lamentat la portaveu Sílvia Paneque. A més a més, el Patronat ha informat que tots els treballadors i treballadores de Fira de Girona es troben en situació d’ERTO, notícia que ja havia estat coneguda a la premsa dies abans. La decisió es va prendre de manera precipitada, sense haver-la pactat amb els treballadors ni haver-los informat. La plantilla encara no té informació sobre la durada i circumstàncies de l’ERTO.

“El despropòsit és monumental. Aquest govern va arribar al poder a Girona, l’any 2011, amb la promesa de convertir la Fira de Girona en un ‘pulmó’ econòmic de la ciutat. Nou anys després, la situació de la Fira de Girona ha estat de pèrdues com fins el 2016. El pitjor és que quatre anys després tornem a estar allà mateix”, ha denunciat Sílvia Paneque. En efecte, la inversió d’1,5 milions d’€ del 2016 no ha servit ja per potenciar Fira de Girona com un projecte de potent per a l’economia de la ciutat, sinó que a més a més “la manca de suport a Fira de Girona com a projecte de ciutat durant el dia a dia per part de l’equip de govern ha fet que avui haguem de lamentar trobar-nos de nou en un problema”. El més sorprenent i lamentable, però, és que la major part del dèficit del 2019 l’ha generat el propi govern de l’Ajuntament de Girona, que tenia una aportació compromesa i pressupostada de 95.000€, a la que no ha donat compliment, tal com reflecteix la memòria que acompanya els balanços anuals.

Les regidores socialistes, Sílvia Paneque i Bea Esporrín, han advertit que és necessari actuar amb urgència a curt termini per tornar tota la plantilla als seus llocs de treball i, d’aquesta manera, redefinir els pròxims mesos i anys per salvar la situació dificilíssima en la que es troba Fira de Girona. “Fira de Girona té tot el potencial i els actius humans per tenir interès a l’àmbit local i a l’internacional si compta amb tot el suport per fer-ho possible”, ha indicat Sílvia Paneque, que ha subratllat “el resultat positiu d’alguns formats com el wasteinprogress, girocòmic, firatast o la Fira de Mostres”. En aquest sentit, Esporrín ha afegit que “si el Camp de Mart a la Devesa tingués mobiliari adequat -jocs infantils, mobiliari esportiu, bancs, … – i fos un lloc de trobada entre la ciutadania, es podrien crear fires locals que podrien funcionar bé si complementessin l’oferta de lleure”. El grup municipal del PSC considera que si el govern de l’Ajuntament de Girona tingués en condicions el Camp de Mart i la Fira tingués una activitat cultural ininterrompuda es podria fer un gir extraordinari per superar l’actual situació. La portaveu dels socialistes, Sílvia Paneque, ha recordat que “a la vegada no és menys important recordar els fòrums internacionals d’àmbits especialitzats. Hem de recuperar la voluntat de treballar en el dia a dia i saber captar el públic d’interès durant tot l’any per fer esdeveniments culturals i de coneixement de primer nivell”.

Bea Esporrín i Sílvia Paneque

Publicado

en

, ,

por

Etiquetas: