El PSC de Girona celebra el compromís del Girona F.C amb la ciutat

La inversió al camp municipal, el compromís amb millorar l’accessibilitat per a persones amb mobilitat reduïda i, per descomptat, tenir un equip de primera són grans notícies per a Girona. D’altra banda, el grup socialista lamenta no poder votar a favor del nou cartipàs, perquè tindrà efectes molt negatius en el funcionament de l’Ajuntament de Girona.

El grup municipal del PSC ha estat una de les parts a les reunions entre Ajuntament de Girona i Girona F.C per acordar la cessió del camp durant cinquanta anys amb un retorn de capital per part del club a la ciutat de 200.000 euros i inversions en el camp per un valor de 55 milions d’euros. A les converses, segons ha informat Sílvia Paneque, hi ha hagut una bona dosi de responsabilitat per al compromís amb el progrés del Girona F.C., però també amb el benefici conjunt per a tota la ciutat.

Sílvia Paneque s’ha mostrat convençuda que l’Ajuntament de Girona havia de contribuir a què s’ajustés de forma correcta que amb l’equip del Girona F.C. es tanqués la concessió al camp municipal de la ciutat. Alhora, afegeix, “hi ha hagut una bona entesa per tal que l’equip del Girona F.C. pugui treballar bé i a la vegada la ciutat de Girona pugui gaudir al màxim possible de tenir un equip a primera“. Els acords entre l’Ajuntament de Girona i el Girona F.C. han pogut tancar-se amb èxit a dins d’unes circumstàncies beneficioses per a tothom.

El paper dels socialistes en els acords sobre la cessió del camp municipal ha estat imprescindible, per tal que el govern en minoria de CiU hagi pogut aprovar aquest acord, ja que com és conegut es troba en minoria. Sílvia Paneque ha demanat al club que es comprometi a tenir una presència activa i compromesa en tots els plans comunitaris del conjunt de barris de la ciutat. Els plans comunitaris tenen un paper protagonista fa anys amb la presència de l’Ajuntament, entitats i associacions de veïns i veïnes. S’hi desenvolupen accions socials diverses amb educació, oci o esport, entre d’altres. El Girona F.C. s’ha mostrat obert a col·laborar en aquests espais amb tots els clubs d’esport base de la ciutat de Girona.

Un dels aspectes a millorar d’aquesta temporada, l’accessibilitat al camp, ha estat un dels punts que els socialistes també han posat sobre taula, per tal que algú amb mobilitat reduïda pugui anar a qualsevol lloc del camp, ja que fins ara només podien accedir a algunes zones específiques del camp. El Girona F.C. s’ha compromès a col·laborar amb Mifas, entitat sense ànim de lucre que treballa per a la integració social i labora de les persones amb discapacitat física des de la demarcació de Girona des de l’any 1979, per fer les inversions necessàries i millorar la mobilitat al camp per a tothom.

La portaveu dels socialistes de Girona, Sílvia Paneque, ha manifestat que la concessió és molt proteccionista amb l’Ajuntament de Girona, tant en termes econòmics com social en benefici del conjunt de la ciutat, a partir d’un treball tècnic ben fet per part del consistori. “Estic convençuda que el Girona F.C. té la voluntat de treballar per tenir un equip d’altíssima qualitat i, a la vegada, desenvolupar un esforç per millorar les condicions tant de les penyes de tota la vida, com de comprometre’s cívicament amb el conjunt de la ciutat de Girona“, ha conclòs Paneque.

El grup municipal socialista ha fet un sí crític a la urgència del Plenari i ha votat en contra del nou cartipàs presentat per l’equip de govern

El govern en minoria de l’alcaldessa Marta Madrenas s’ha acostumat a aquestes últimes setmanes a convocar de manera injustificada plens extraordinaris. Ni el de l’últim mes es va justificar per quins motius es va procedir així, ni aquesta vegada tampoc no s’ha explicat bé perquè es convoca un ple extraordinari, en lloc de respectar el funcionament ordinari de la institució. La portaveu socialista considera que “respectar els processos ordinaris de l’Ajuntament de Girona té una importància clau per al bon funcionament de l’Ajuntament de Girona i evitar l’arbitri de convocar Plens de manera extraordinària no justificada contribueix a generar confiança per als tècnics i per a tothom“.

La portaveu dels socialistes a Girona, Paneque, ha assenyalat que “no hem pogut votar altra cosa que no al nou cartipàs presentat per part de l’Ajuntament“. En primer lloc, perquè se separa seguretat de Drets Socials, quan els ponts creats entre aquestes àrees havien contribuït al fet que la Policia Municipal assumís amb un gran èxit un treball de proximitat ben fet als barris, amb cooperació amb agents socials o educadors que treballaven al carrer. En segon lloc, perquè Ocupació es desvincula de Drets Socials, quan això havia contribuït a encertar els col·lectius més vulnerables i les oportunitats de trobar en quins sectors econòmics hi ha oportunitats laborals.

El nou cartipàs no només desmunta aquesta àrea, sinó que pot tenir afectacions pel Model de Drets Socials, que Girona ha construït durant els últims trenta anys. “Drets Socials a Girona han treballat de manera transversal els serveis que ofereixen al conjunt de la ciutadania i, en això, el treball conjunt entre els Centres Cívics i els serveis oferts en Drets Socials han produït i produeixen bons resultats i sinergies entre els agents implicats, molt sovint en col·laboració també amb biblioteques i espais culturals“, ha advertit Paneque. El grup socialista considera que seria un error greu canviar aquest funcionament que ha nascut durant la dècada dels vuitanta i s’ha anat perfeccionant durant anys i anys amb un treball excel·lent dels tècnics a l’àrea de Drets Socials.


Publicado

en

, ,

por

Etiquetas: