El PSC de Girona demana al govern engegar un servei de mediació ciutadana

La portaveu socialista, Sílvia Paneque, explica que el servei permetria trobar solucions a problemes greus d’incivisme, de sorolls i de convivència ciutadana.

“L’Ajuntament de Girona hauria de disposar d’un Servei de Mediació Ciutadana que permeti resoldre, mitjançant el diàleg, la tolerància i l’acord, els conflictes quotidians entre persones o col·lectius, i promoure la convivència i la cohesió social a la ciutat” ha proposat la regidora i portaveu socialista, Sílvia Paneque.

Les competències del servei han de ser totes aquelles relacionades amb la convivència, la millora o modificació d’acords veïnals sobre sorolls (d’obres, música, animals domèstics…), comunitats de veïns o propietaris (obres comunes, higiene d’escala, animals…), conflictes pel que fa a l’ús de l’espai públic, desacords familiars, educatius, d’entitats i associacions o de mals entesos en general.

“Aquest serà un servei públic i gratuït, dins d’un espai neutral i confidencial, on la ciutadania pugui exposar el seu conflicte i trobar solucions i arribar a acords entre les parts” ha explicat la regidora socialista. Altres accions que pot oferir el servei van des de la prevenció a la sensibilització o accions comunitàries i educatives adreçades a la promoció de la convivència i la cohesió social de la ciutadania.

“Els ciutadans i ciutadanes de Girona es podrien posar en contacte amb el servei via telefònica o mitjançant correu electrònic, presencialment a hores convingudes o en horari de servei sense cita prèvia un parell de matins i un parell de tardes durant la setmana per garantir-ne el correcte funcionament”, ha conclòs Paneque. És una eina àgil, que ben gestionada, és molt útil per als problemes diàries de ciutadana, i que funciona amb èxit en d’altres ciutats catalanes, espanyoles i europees.


Publicado

en

, ,

por

Etiquetas: