El PSC de Girona demana que s’aprofitin els 1,5 MEUR que podrien arribar a Girona amb el Pla Estatal d’Habitatge

Sílvia Paneque proposa que l’Ajuntament de Girona desenvolupi un Pla ambiciós d’habitatge per abaratir lloguers, regenerar barris, aportar solucions a edificis amb problemes estructurals o formuli propostes sostenibles i presentar-les a dins del marc del Pla Estatal d’Habitatge

La portaveu dels socialistes de Girona, Sílvia Paneque, proposa presentar un pla d’habitatge de la ciutat per aconseguir 1,5 MEUR per habitatge a Girona. “Presentar una proposta col·lectiva d’ajuts per a llogaters, una proposta d’ampliació del parc d’habitatges municipals per destinar a la gent que surt del sensellarisme, recollir les reformes urgents en blocs d’habitatges que pateixen deficiències estructurals, aportar les dades de pisos amb desperfectes a causa d’obres urbanes i treure del calaix els plans especials ja plantejats i pendents de començar a desenrotllar són els papers que l’Ajuntament de Girona ha de presentar amb urgència per beneficiar-se del Pla Estatal d’Habitatge a favor de la ciutat”, ha dit Paneque.

El passat juliol es va signar el Pla Estatal d’Habitatge entre el ministeri de Foment i la secretaria d’Hàbitat Urbà i Territori que comptarà amb un pressupost de 272 milions d’euros per a Catalunya del 2018 al 2021. El pla preveu ajudes al lloguer d’habitatge, a l’increment del parc d’habitatges de lloguer, a millores per l’eficiència energètica o sostenibilitat dels edificis, a la conservació, a la seguretat, a l’accessibilitat o a la regeneració urbana. En concret, al 2018, es preveuen destinar gairebé 66 milions d’euros a Catalunya, un increment de l’1% respecte a l’any anterior. “Al ple de setembre ja vam preguntar a l’equip de govern sobre aquesta qüestió i, avui, tornem a repetir que estem al servei de Girona per ajudar a fer bé les coses en habitatge a Girona”, ha explicat Paneque.

Des del PSC de Girona es considera que “és una oportunitat única i que és important fer tot el possible per accedir a aquests recursos públics”. A Girona hi ha edificis amb problemes estructurals a diferents barris, s’aprovaren diferents plans especials i socials on no s’ha mogut encara cap fil, construccions arquitectòniques de valor del tot abandonades, per exemple a carrer Barcelona, o un problema monumental en els preus altíssims dels lloguers per a les classes mitjanes. Aquests casos estan contemplats en el Pla Estatal d’Habitatge i ofereix un ventall de possibilitats per resoldre problemes dels gironins i gironines. La portaveu del PSC de Girona, Sílvia Paneque, insisteix que “en política el deure és aprofitar les oportunitats de tot l’entramat d’institucions i, a Espanya, hi ha un govern que està fent propostes útils i reals per a la gent”.

En aquest sentit, el PSC de Girona està convençut que l’Ajuntament de Girona ha de recuperar un sentit de responsabilitat i de compromís cap a la ciutat, que s’avantposa a qualsevol qüestió partidista o ideològica. “La institució està al servei de la ciutadania i té la responsabilitat de desenvolupar els deures competencials encomanats, en això estic convençuda que hi convenim tots, per tant, estem davant d’una oportunitat per obtenir recursos per ajudar a llogaters, trobar formules per tenir un parc d’habitatges de lloguer més assequible, estar al costat de les propostes sostenibles, regenerar barris o donar solucions a edificis amb problemes estructurals”, ha conclòs Paneque.


Publicado

en

, , ,

por

Etiquetas: