El PSC de Girona denuncia la deixadesa del govern en el compliment de l’ordenança de civilitat de la ciutat

El grup socialista demostra que agafar la dada aïllada d’haver hagut menys denúncies a Girona aquest any per dir, ara, que hi ha més respecte a les ordenances no és veritat, per dir-ho amb un eufemisme. Hi ha hagut menys vigilància diària, perquè aquesta no és una qüestió prioritària del govern de CiU, i els problemes d’incivisme avui estan pitjor que mai a Girona

La portaveu dels socialistes a Girona està convençuda que “l’equip de govern està utilitzant la comunicació de l’Ajuntament, que hauria de ser institucional, per fer propaganda política que ens vol fer passar bou per bèstia grossa”. La gota que ha fet vessar el vas ha estat que l’alcaldessa ha dit que les ordenances es compleixen molt més a Girona, perquè aquest any hi ha hagut menys denúncies en el primer semestre del 2018 que en el primer del 2017. “Quan vàrem ser al govern, hi va haver una labor diària de carrer, per assegurar-nos que les ordenances es complien. És clar que la conseqüència va ser un augment de les sancions a comportament veritablement incívics”, ha manifestat Paneque.

La realitat és que fa un any hi havia problemes gravíssims per a veïns i veïnes de Girona. Alguns locals provocaven molèsties diàries de sorolls i baralles a comunitats de veïns i veïnes. Hi havia venda de drogues a zones concretes de la ciutat de persones que molt majoritàriament venien de fora de Girona. La problemàtica al carrer de comportaments incívics només es pot tractar, a excepció de casos molt radicals, amb avisos i vigilància constant. Tota aquesta problemàtica només es resol amb una vigilància constant per part de l’Ajuntament de Girona que té el deure i la responsabilitat de gestionar la seguretat de proximitat a la ciutat. Aquest any hi ha hagut un abandó d’aquestes responsabilitats i la conseqüència és que hi ha un nombre menor de sancions a comportaments incívics.

La policia de proximitat va ser un projecte que varen iniciar els governs socialistes de Quim Nadal i Anna Pagans. En els últims anys, el govern de CiU ho va abandonar i només s’havia començat a recuperar amb l’entrada dels socialistes a la ciutat. En el primer semestre de 2017 hi havia policia de proximitat a diferents barris de la ciutat, tant en horari de matí i migdia, com de tarda i vespre. Això es va tornar a abandonar quan els socialistes ja no varen ser al govern. És cert que l’aposta de CiU per fer grans esdeveniments al centre de la ciutat carregava la Policia Municipal d’hores extres i era molt complicat que els cossos de seguretat municipal poguessin arribar a tot arreu. Aquest últim mig any s’ha tornat a decidir prescindir de les obligacions diàries de vigilància cívica de proximitat als barris.

“La situació de conflictes per incivisme a diferents barris de la ciutat avui és molt pitjor que fa un any. Hi ha molt malestar a Pont Major on l’espai públic està cada dia més deteriorat. Els problemes de seguretat entorn de l’estació no s’han solucionat. Els veïns de Santa Eugènia han exigit que l’Ajuntament els ajudi per viure bé al barri. Els barris del Sector Est han denunciat que se senten exclosos amb aquest govern. El Barri Vell ha denunciat problemes diaris per no poder dormir a les nits. I aquests mateixos problemes són crònics en algunes zones entre l’Eixample i la Devesa”, ha denunciat Paneque. Presentar la dada d’haver estat menys curosos en la vigilància diària de la seguretat de proximitat a Girona com a positiva és un engany.


Publicado

en

, ,

por

Etiquetas: