El PSC de Girona denuncia noves activitats intensives a la Devesa permeses pel govern de Girona

El PSC de Girona sol·licita documentació a l’Ajuntament de Girona sobre el Parc de la Devesa, perquè opinen que permeten actuacions que vulneren el Pla d’usos vigent

Bea Esporrín, regidora socialista experta en la Devesa, ha entrat tres preguntes escrites al govern a l’Ajuntament de Girona per vetllar per la dignificació i en contra de la deixadesa i l’abús d’activitats intensives que pateix el parc. La primera, entrada l’1 de juliol, és referent a FiraTast d’estiu, que es va dur a terme per primera vegada del 4 al 7 de juliol a davant de la Rosaleda. S’ha demanat la còpia de la llicència municipal atorgada, així com la taxa satisfeta i l’autorització per ocupar la zona del Passeig de la Devesa.

La segona, entrada el 12 de juliol, és relativa al congrés nacional SEMES que es va dur a terme del 5 al 7 de juny. S’ha sol·licitat la còpia de la llicència municipal per a espectacles públics o activitats recreatives de caràcter extraordinari del concert del sopar de clausura dels congrés SEMES del dia 7 de juny, còpia d’autorització atorgada i conèixer la taxa municipal satisfeta pels organitzadors. Segons Esporrín, “Hi va haver un helicòpter aterrat al camp de Mart des del 4 fins al 7 de juny; el 7 va haver-hi un sopar multitudinari als passeigs de la Devesa, que impedia l’accés parcial a la ciutadania, i que va culminar amb un concert fins a les tres de la matinada. Aquestes activitats, al meu entendre, contradiuen el reglament d’usos i activitats vigent de la Devesa; a més el concert va incomplir l’ordenança municipal reguladora del soroll i les vibracions”, ha explicat Esporrín.

La tercera pregunta de la regidora Esporrín, entrada el 12 de juliol, està relacionada amb les condicions generals de l’arbrat de la Devesa, en especial, dels plàtans de més dos-cents anys. La qüestió entrada per registre d’entrada és: “La matinada del dia 6 de juliol va caure una branca d’un arbre de més de dos-cents anys al costat de la plaça de les Botxes. El motiu pel qual va caure la branca podria deure’s a no haver podat a temps. Fa uns mesos va caure un arbre a la mateixa zona. Per aquests motius demano conèixer les fumigacions i podes que s’han dut a terme al parc de les Devesa des del 2017 fins a l’actualitat”.

Branca caiguda a la Devesa el 6 de juliol. FOTO: Bea Esporrín

Publicado

en

, ,

por

Etiquetas: