Paneque, Lloveras i Serra.

El PSC de Girona diu que o es fan uns pressupostos sensats o la qualitat de vida a Girona continuarà essent cada dia pitjor

La regidora socialista Sílvia Paneque ha explicat les condicions per aprovar els pressupostos a l’acte La  hisenda municipal de Girona. “Més seguretat i més cohesió social. O fem una ciutat per a tothom, o cada vegada hi ha més gent de totes classes que hi viu malament”.

Els socialistes gironins han organitzat aquest vespre l’acte “La hisenda municipal a Girona” amb Sílvia Paneque, Manel Serra i Francesc Lloveras. A l’acte, que ha comptat amb un centenar d’assistents, s’ha parlat del passat, el present i el futur dels comptes de l’Ajuntament de Girona i especialment dels pressupostos pel 2019. El Centre Cívic de Santa Eugènia ha estat l’escenari d’aquesta trobada, on la portaveu socialista, Sílvia Paneque, ha advertit que l’Ajuntament té un únic deure que és governar i gestionar els serveis. Al seu entendre, “entre les emergències contínues dels dies històrics del procés i la proximitat de les municipals, hi ha l’ambient general que a aquí si es passa un dia sense que no es faci res resulta (erròniament) un dia passat”.

La portaveu del PSC de Girona, Sílvia Paneque, ha exposat que “la inseguretat no pot continuar creixent a Girona i creu que aquest punt serà essencial als pressupostos d’enguany”. La regidora d’Hisenda, Maria Àngels Planas, va demanar al PSC suport als pressupostos en el plenari del dijous 20 de desembre. “El PSC a Girona aprovarà un Pressupost que desenrotlli un Pla de seguretat i d’oportunitats socials que sigui el més ambiciós que hem tingut mai. O actuem amb responsabilitat o el PSC no hi votarà a favor dels pressupostos”, ha respost Sílvia Paneque.

El PSC de Girona està convençut que la inseguretat es combat amb més seguretat i amb més oportunitat. Paneque exigeix que hi hagi dos Policies Municipals a peu durant la jornada de tarda i vespre a cada barri; que es revisin les ordenances municipals per establir una línia vermella clara dels comportaments incívics que a Girona no es permeten i siguin castigats amb multes, així com la contractació d’agents cívics i la recuperació del programa escales segures; que es construeixi la nova Comissaria de Policia Local a Santa Eugènia- Can Gibert; que es recuperi la inversió en oportunitats per trobar feina a 4 milions d’Euros anuals i es canalitzi a partir del Servei Municipal d’Ocupació; que es torni a posar en funcionament l’equip d’educadors de carrer i dinamitzadors de barri i es consolidi com a eina imprescindible per al treball de cohesió des de la proximitat.

Paneque, Lloveras i Serra.
Paneque, Lloveras i Serra.

La portaveu dels socialistes de Girona, Sílvia Paneque, està convençuda que la vida a la ciutat s’ha deteriorat i molt. “La causa ha estat un Ajuntament absent. I a aquí en té responsabilitats gairebé tothom. La majoria d’hores del plenari, els nacionalistes d’una banda i de l’altra se l’han passat tirant-se els plats al cap; mentre Girona no ha deixat de perdre oportunitat des de ja fa més d’un any”. El PSC de Girona està absolutament convençut que la situació actual és surrealista. “A l’alcaldia només s’actua en clau independentista. La gestió brilla per la seva absència. ERC ha desaparegut del plenari per sumar-se a la CUP. I a la CUP resten mes preocupats per imposar-se com a lideratge a GUANYEM. PP i C’s estan desapareguts com sempre. El PSC té un programa de ciutat clar i simple que treballem ara per responsabilitat, sense pensar en res més. Oferim el nostre suport, si hi ha més cohesió i més oportunitats a Girona”, conclou Paneque.

Per la seva banda Manel Serra, que va ser regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de Girona del 1987 al 1991, ha apuntat que “fa 30 anys tot estava per fer a la ciutat. Hi havia una situació econòmica dura, però els pressupostos de llavors van significar la construcció de la ciutat actual. Aquells pressupostos van dissenyar la ciutat, no només urbanísticament, sinó que van relligar i construir socialment la ciutat que tenim avui”. El PSC de Girona considera que els pilars més forts de la ciutat de Girona varen ser construïts aquells anys i que ara és clau renovar un projecte fort de futur per a Girona. Francesc Lloveras, regidor socialista d’Hisenda del 1991 al 1993 i del 1995 al 2003, ha destacat que “la línea política d’un equip de govern determina les actuacions del seu mandat i per tant la despesa pública que comporta” i que “els governs municipals del PSC a Girona han orientat les inversions i tota la despesa pública dels seus mandats a relligar la ciutat, a portar-la al destacat nivell on actualment està situada i a corregir els desequilibris socials del seus ciutadans”. El PSC de Girona va apuntar la idea que sense unitat no hi ha ni fortalesa de futur ni progrés per al conjunt de la ciutat.

 


Publicado

en

, , ,

por

Etiquetas: