El PSC de Girona introdueix la progressivitat i la tarifa plana a les ordenances de Girona

La portaveu socialista, Sílvia Paneque, destaca que en aquesta ocasió s’ha fet un gran pas endavant de responsabilitat i de compromís amb la ciutat a les Ordenances Fiscals d’aquest any. Mai no hi havia hagut tantes innovacions i canvis a favor de les classes mitjanes i treballadores de Girona

La portaveu del grup municipal del PSC a Girona, Sílvia Paneque, anuncia que les propostes socialistes seran a les noves Ordenances Fiscals de l’Ajuntament de Girona. L’acord ha arribat després de diferents reunions entre Sílvia Paneque i Maria Àngels Planas, regidora delegada d’Hisenda. Entre les novetats més importants d’aquest acord hi ha la introducció de subvencions per aconseguir progressivitat a la fiscalitat i el servei de Tarifa Plana per al conjunt de la ciutadania a Girona que ho vulgui. La portaveu del PSC ha agraït el paper de responsabilitat i de servei a la ciutadania que la regidora Maria Àngels Planas ha demostrat amb la voluntat d’arribar a un gran acord.

“Avui la responsabilitat en política es tradueix en abandonar el relat i tornar a les propostes reals. El servei al conjunt dels gironins i gironines exigeix que siguem capaces de trobar punts en comú per tenir una fiscalitat a Girona adequada, oportuna i seriosa. Ajustar la pressió fiscal a la situació econòmica i social és combatre el problema de tenir una certa recuperació econòmica i, a la vegada, feblesa social. És un orgull i un premi a la bona feina poder presentar propostes tangibles i positives per a les persones a Girona”, ha assenyalat la portaveu dels socialistes a la ciutat de Girona, Sílvia Paneque.

Foto Diari de Girona

L’aprovació de les propostes dels socialistes permetrà que, qui ho vulgui, pugui unificar tots els rebuts de taxes i impostos i pagar-los en deu mensualitats, mentre que s’habilita un primer mes per sol.licitar-ho i un dotzè mes per a retards i impagaments. Es protegeix grups de població en una situació d’especial vulnerabilitat, o situació dura de mancances bàsiques, entre els quals jubilats amb pensions no contributives i perceptors de Renda Garantida, amb bonificacions de fins al 90% de l’IBI. A la vegada, s’estimula l’economia amb avantatges per petites i mitjanes empreses que creïn llocs de treball i s’instal·lin a Girona amb una congelació de l’impost d’escombraries i de l’IBI els dos primers anys d’obertura del negoci. I s’estimula l’ocupació per mitjà d’estalviar el 10% del IAE a les empreses que contractin treballadors a temps complert del Servei Municipal d’Ocupació.

Sílvia Paneque ha afirmat que “l’Ajuntament de Girona, a partir de l’any vinent, té una mesura amb cara i ulls per combatre l’elevadíssim preu del lloguer a la ciutat. S’introdueix a les Ordenances Fiscals que els propietaris que cedeixin el pis a la Borsa de Lloguer Social tindran una bonificació del 50% de l’IBI i l’Ajuntament de Girona, a més, es compromet a trobar un gravamen com a recàrrec de grans tenidors amb pisos buits”. El grup municipal del PSC té constància directa, degut a haver dirigit l’àrea de Drets Socials, que els pisos buits a Girona malmeten el bon veïnats i són culpables directes de situacions de depauperació de multitud d’escales veïnals a Girona.

Les Ordenances Fiscals a Girona presenten altres novetats com els pares i mares amb un menor amb discapacitat podran tenir duplicat de la Targeta de Discapacitat; els malalts o discapacitats permanents podran accedir de manera gratuïta a les piscines municipals sense haver de renovar el permís cada any; l’Ajuntament de Girona definirà els serveis que oferirà i que es compromet a ampliar a canvi del pagament de la taxa d’animals domèstics dels gironins; s’incentivarà la mobilitat sostenible amb avantatges fiscals d’un 25% de bonificació per qui utilitzi vehicles ECO o per qui utilitzi amb periodicitat (a partir de sis usos) la deixalleria municipal fixa o mòbil; es regularà el sexisme a l’ordenança de publicitat; i s’introdueix control, transparència i publicitat de bonificacions amb informació a la pàgina web del consistori i bustiada a totes les llars de Girona. “El conjunt de propostes que hem presentat tenien una voluntat de ser serioses, de preservar uns comptes municipals equilibrats, de ser justes socialment i de suposar un benefici per al conjunt de classes mitjanes i treballadores”, ha conclòs Sílvia Paneque.

Podeu veure el document amb totes les nostres propostes acceptades aquí: Pacte Ordenances

Diari de Girona: CiU i PSC tanquen un acord que inclou una «tarifa plana» per pagar els impostos

El Punt Diari: Acord entre el PSC i el govern de Girona per les ordenances

 


Publicado

en

, , ,

por

Etiquetas: