Paneque i Niubó davant escola Font de la Pólvora

El PSC de Girona lamenta que el govern de la Generalitat signi amb una mà el pacte contra la segregació i, amb l’altra, no l’apliqui a Girona

La portaveu dels socialistes de Girona, Silvia Paneque, i la diputada al Parlament de Catalunya, Esther Niubó, han estat aquest matí al barri per treballar amb els veïns i veïnes la presentació d’una proposta de resolució al Parlament en contra del tancament de l’escola de Font de la Pólvora

Els socialistes gironins volen traslladar la decisió del tancament de la línia de P3 de l’escola Font de la Pólvora a la Comissió d’Educació del Parlament de Catalunya. L’escola Font de la Pólvora, classificat com a centre de màxima complexitat, no oferirà docència de primer d’infantil l’any vinent, i deixarà a diferents famílies del barri sense escolarització de proximitat. Les representants socialistes a l’Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque, i al Parlament de Catalunya, Esther Niubó, consideren que tancar l’escola de Font de la Pólvora contradiu directament el Pacte contra la segregació escolar que la Generalitat va aprovar fa un mes.

Paneque i Niubó davant escola Font de la Pólvora
Paneque i Niubó davant escola Font de la Pólvora

La portaveu de l’Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque, ha explicat que “la Generalitat té el deure de mantenir els serveis bàsics i, en especial, a barris de greus complexitats socials i econòmiques. És francament preocupant la deixadesa de la Generalitat a Girona i està tenint conseqüències duríssimes per a la ciutat. Va passar fa unes setmanes al CAP de l’Esquerra del Ter i, ara, es volen carregar el curs de p3 de l’escola Font de la Pólvora”. L’escola no és només un equipament prioritari per a l’escolarització al barri de Font de la Pólvora, és un dels serveis que té el deure de mantenir la Generalitat que estructura la vida en un barri amb condicions socials i econòmiques difícils.

Els socialistes consideren que el govern de la Generalitat ha abandonat els seus deures i Girona n’està pagant conseqüències dures. “L’escola Font de la Pólvora és una escola en un barri d’alta complexitat socioeconòmica. Si enlloc de creure-hi i apostar-hi. Per exemple, per mitjà de fer-la també institut amb especialitat. Si en comptes de fer això, el que fa la Generalitat és tancar cursos, estem davant d’una decisió equivocada i que comportarà un nou perjudici a aquest barri i a la ciutat. És lamentable el paper del govern de la Generalitat a Girona i el silenci de l’alcaldessa Madrenas”, ha afirmat Paneque. Esther Niubó s’ha mostrat del tot incrèdula amb la decisió del govern Quim Torra, perquè no fa gairebé ni un mes que la Generalitat de CiU i d’ERC s’havia compromès amb el Pacte contra la segregació escolar.

La diputada al Parlament de Catalunya, Esther Niubó, ha subratllat que “l’educació és un servei bàsic i que les escoles són equipaments que construeixen barri i ciutat. Tancar el curs p3 és contrari al Pacte contra la segregació escolar i ocasionarà problemàtiques socials que afectaran l’escola i que aniran més enllà per afectar el barri i Girona”. La diputada ha anunciat que presentar al Parlament de Catalunya una proposta de resolució contra el tancament de l’escola de Font de la Pólvora a Girona amb urgència. Els socialistes ja varen presentar una proposta de resolució per evitar el tancament del CAP de l’Esquerra del Ter, però Convergència i Unió i ERC hi varen votar en contra i la CUP no va assistir a la votació, cosa que va provocar que no fos aprovada.


Publicado

en

, ,

por

Etiquetas: