Acte #40anysPSCGi

El PSC de Girona parla de passat, present i de futur

El PSC de Girona ha organitzat aquest vespre l’acte “Una història del PSC, entre Girona i Catalunya” amb Miquel Fañanàs, periodista i escriptor i exregidor del PSC a Girona, Francesc Francisco-Busquets, professor d’institut i traductor, i exregidor a Girona i subdelegat del Govern durant l’època Zapatero, José Zaragoza, diputat del PSC al Congrés i Sílvia Paneque, primera secretària del PSC Girona i portaveu del grup municipal socialista a l’Ajuntament.

La portaveu socialista, Sílvia Paneque, ha parlat de present però sobretot de futur, i de com les administracions funcionen a pesar del relat fictici que han creat des de la Generalitat i alguns municipis com el de Girona. “Hem de recuperar els projectes polítics. La ciutat de Girona viu de la inèrcia de governs passats i del treball dels tècnics. Recuperar la política amb majúscules és un imperatiu municipal. Primer Girona. No només per Girona mateixa, sinó perquè a partir de les ciutats es fa Catalunya” ha explicat Paneque durant l’acte.

Miquel Fañanàs i Francesc Francisco-Busquets han explicat tot el procés de constitució durant la transició del PSC i com els tres partits PSC-Congrés, PSC-Reagrupament i la Federació Catalana del PSOE van negociar, dialogar i fer concessions per a la creació del PSC i a favor de la unitat del socialisme a Catalunya.

Per la seva part, José Zaragoza, ha parlat del present del PSC i de l’actualitat política catalana on ha criticat durament el relat de Ciutadans i del Partit Popular i ha dubtat de la capacitat d’escolta i negociació del partits independentistes. “Vivim en una societat que desconfia de sí mateixa, en una societat que ja no es reconeix” ha dit José Zaragoza. El diputat socialista també ha parlat de la vaga de metges d’atenció primària d’aquesta setmana i de la reducció dràstica en inversió sanitària dels governs convergents. “De cada 5 euros retallats en sanitat 3 pertanyen a atenció primària” ha afegit Zaragoza.

A l’acte hi han assistit una setantena de persones, entre ells el subdelegat del govern Albert Bramon , el diputat del Parlament de Catalunya, Rafel Bruguera, el diputat del Congrés, Marc Lamuà, exregidors de Girona com Andreu Otero i Tomàs Sobrequés i gent que ha estat o segueix vinculada al PSC de Girona.

Acte #40anysPSCGi
Acte #40anysPSCGi

Publicado

en

,

por

Etiquetas: