El PSC de Girona proposa tornar al Plenari les competències delegades a la Junta de Govern Local

Sílvia Paneque ha presentat la proposta, perquè considera que d’aquesta manera les decisions del mandat representaran al conjunt de la ciutadania i l’Ajuntament funcionaria amb un model més obert, modern i transparent

El govern de JuntsxCat va aprovar l’allargament del contracte de neteja, de 14 milions d’euros, a la Junta de Govern Local, sense passar-ho pel Ple

La portaveu dels socialistes de Girona, Sílvia Paneque, ha advertit que a Girona el govern de Junts x Cat, tot i que es troba en minoria, pren totes les decisions que vol, perquè a l’acord del Cartipàs van aconseguir delegar competències clau per a la ciutat a la Junta de Govern Local. En l’acord de Cartipàs -que va sortir endavant amb els vots favorables de Junts x Cat i l’abstenció de Guanyem i d’ERC- anava inclosa la delegació de competències del plenari a la Junta de Govern Local amb majoria simple. Així, el cartipàs de l’Ajuntament de Girona ha permès aprovar decisions tan importants com la inversió de 14 milions d’Euros per prorrogar el servei de neteja i d’escombraries de l’Ajuntament de Girona.

“El govern de Junts x Cat està en minoria. Però amb l’acord de Cartipàs pot governar com si estigués en majoria”, ha afirmat Paneque. “Les esquerres, però, com a mínim, sí que ens podem posar d’acord per tenir veu en els temes substancials”, ha afegit. La portaveu socialista es mostra convençuda que des de les esquerres no poden estar d’acord que un govern en minoria pugui prendre decisions sense haver d’anar al Plenari. Per a la socialista, el retorn de les competències al Plenari és una qüestió que, a part de ser més democràtica i transparent, faria que a l’Ajuntament de Girona es prenguessin decisions molt més d’acord amb les opcions de vot que va triar la ciutadania les passades eleccions municipals. “La nova política és escolta, acord i pacte. A Girona, hi ha diferents forces polítiques amb sensibilitats diverses. Si en el Plenari hi ha les qüestions que han de ser el plenari, les decisions no seran les d’una minoria; les decisions seran conseqüents amb les forces representades. I a aquí les esquerres hi tenim una oportunitat per generar canvis progressistes a favor del conjunt de la ciutadania”, ha aclarit Paneque.

El grup municipal del PSC presentarà una proposta concreta per tornar totes les competències polítiques al plenari delegades a la Junta de Govern Local. El ROM estipula que un quart dels regidors del Ple de l’Ajuntament de Girona poden convocar un ple. L’equip jurídic del PSC considera que seria adequat fer-ho i recomanable, perquè aquest punt seria aprovat per majoria absoluta. Aquesta proposta política compliria tant amb la Llei Reguladora de Bases Local com amb la Llei Municipal de Règim Local.

El grup municipal dels socialistes considera que l’aprovació per la porta del darrere de la pròrroga del contracte de Girona + Neta, de 14 milions d’Euros, va fer sonar totes les alarmes. “Un govern sense majoria va poder prendre una decisió que va comprometre tres vegades més dels diners que destinarem a inversió sense haver de parlar-ho amb ningú i sense haver de donar cap informació ni explicació sobre aquesta decisió”, ha advertit Paneque. Els socialistes consideren que en el Plenari de l’Ajuntament de Girona hi ha una majoria sòlida que no hauria pres aquesta decisió, dubten de la forma en què es va aprovar l’allargament d’aquest contracte i apunten que les condicions de neteja de la ciutat són molt dolentes. “Fins ara, Guanyem ha aprovat el cartipàs, les ordenances i els pressupostos del govern de Marta Madrenas. Però, tot i això, els socialistes considerem que hi ha vies democràtiques per posar-nos d’acord entre diferents partits a l’oposició si creiem que en punts concrets a Girona es pot funcionar molt millor”, ha exposat Paneque. “El govern hauria d’admetre que les forces polítiques representades al Plenari exigeixen una política d’acords amplis i de diàleg profund per representar el ventall ampli i divers de la ciutadania a Girona”, ha conclòs Paneque.


Publicado

en

,

por

Etiquetas: