Sílvia-Paneque-Casa-Pastors

El PSC de Girona reclama un projecte cultural potent lligat al Fons Santos Torroella

Els socialistes gironins volen que la Casa Pastors esdevingui un espai de creació contemporània que doni oportunitats a artistes, que hi tinguin cabuda activitats de formació i conferències per a la ciutadania i que també faci xarxa amb els altres espais culturals i museístics de la ciutat

Els socialistes gironins reclamen un projecte cultural ambiciós i potent lligat a la compra del fons d’art Santos Torroella 5 anys després de la seva aprovació al plenari. En aquella ocasió els socialistes van votar negativament a l’adquisició de la col·lecció. “Un dels motius pels quals els socialistes de Girona ens vàrem mostrar sempre contraris a la compra del Fons d’Art Santos Torroella és que no hi havia cap projecte cultural associat al mateix. Interpretàvem doncs, que es començava la casa per la teulada i que es comprava sense una idea clara que fer-ne més enllà de la seva exposició” ha dit Sílvia Paneque.

“Una inversió total de 4 milions d’euros (entre compra, magatzems i transport), una de les més grans dels últims anys, fa que s’hagi de ser molt exigent amb el projecte a desenvolupar a la Casa Pastors com a centre que acollirà aquesta obra. A més cal tenir en compte que el projecte de reforma de la Casa Pastors es valora en 4,7 milions d’euros. Uns 9 milions d’euros de recursos públics en total que han de tenir darrere un projecte cultural que encaixi bé amb la xarxa d’equipaments culturals de la ciutat i que tingui un vincle i retorn per la ciutat més enllà dels visitants” ha explicat la portaveu dels socialistes gironins, Sílvia Paneque.

“Volem que sigui un espai obert a l’activitat cultural en el qual es faciliti la sensibilització de la ciutadania vers l’art contemporani” ha afegit la regidora socialista. Els socialistes gironins volen que la Casa Pastors esdevingui un espai de creació contemporània que doni oportunitats a artistes, que hi tinguin cabuda activitats de formació i conferències per a la ciutadania i que també faci xarxa amb els altres espais culturals i museístics de la ciutat. “En aquests moments tenim el Modern en fase de reforma, la Casa Pastors amb un projecte guanyador de fa un any de l’arquitecte Jordi Bosch i el Mapa Cultural presentat però sense una idea clara de quin projecte cultural hi ha darrera cada espai inclosos el Bòlit, l’Escola Municipal d’Art i la Volta”.

La portaveu del grup municipal socialista, Sílvia Paneque, ha insistit en la necessitat de tenir un projecte clar i de ciutat, tenint en compte tots els agents i espais culturals de la mateixa i fugint de la idea d’una Casa Pastors com a projecte aïllat. “Volem evitar que tots els recursos públics emprats en l’adquisició del fons quedin amagats amb titulars o declaracions grandiloqüents com va ser el cas del Bloom, i que, finalment, no quedi cap retorn per a la ciutat i la ciutadania ni cap projecte cultural coherent” ha conclòs Paneque.

Sílvia-Paneque-Casa-Pastors
Sílvia-Paneque-Casa-Pastors


Publicado

en

, ,

por

Etiquetas: