El PSC de la Diputació proposa un paquet de mesures en atenció a la gent gran, infància i famílies vulnerables, sense sostre i un programa d’ajuts d’emergència als municipis pel COVID-19

Els socialistes han traslladat al president de la Diputació de Girona un conjunt de mesures per ajudar a les corporacions locals, situades a primera línia en l’atenció a la ciutadania en la crisi del coronavirus

Els grup socialista, conscient que són els governs locals els que estan situats a primera línia d’atenció a la ciutadania i apareixen com els  responsables de més proximitat de garantir la continuïtat i regularitat d’uns serveis essencials en aquests moments, ha proposat un paquet de mesures centrades en 4 eixos per posar en marxa des de la Diputació de Girona: Atenció a la Gent Gran, Atenció a la infància i a famílies vulnerables, Atenció als sense sostre i un Programa d’Ajuts per les emergències dels ens locals derivades de la crisi COVID-19.

Els socialistes també són conscients que els recursos de què disposen els governs locals per a la prestació d’aquests serveis poden veure’s greument danyats degut a la situació d’emergència actual i que s’estan duent a terme actuacions no previstes en els seus pressupostos, i per a les quals no disposen de recursos suficients. “És fonamental que la Diputació lideri la coordinació i suport transversal i integral al conjunt de governs locals de la nostra demarcació” ha explicat la presidenta del grup socialista, Sílvia Paneque.

Els socialistes creuen que aquestes mesuren podrien posar-se en marxa en breu i podrien ajudar a pal·liar els efectes de la crisi del coronavirus. “Hem fet aquestes propostes amb l’ànim propositiu de col·laborar des de la nostra posició a millorar l’efectivitat de repartiments de recursos als ajuntaments, més si tenim en compte que estem amb un pressupost acabat d’aprovar però que requerirà de modificacions urgents i que el mateix es finança pràcticament al 100% de fons estatals” ha explicat Paneque.

Els 4 eixos i les mesures que proposen els socialistes són les següents:

EIX 1. ATENCIÓ A LA GENT GRAN

Ampliar el nombre d’hores del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) a les persones grans en situació de vulnerabilitat que ja són usuàries del servei prestat per SUMAR o qualsevol altre model de gestió present al territori. Aquestes persones estan requerint de serveis extraordinaris i en aquests moments no tenen possibilitat de recórrer a la xarxa familiar.

Aquest suport als ajuntaments també s’ha de fer extensible a l’hora d’atendre a totes les persones grans o amb discapacitat usuàries de centres de dia, per cobrir l’actual situació de tancament d’aquests centres, per tal que puguin utilitzar el SAD o se’ls pugui oferir un servei d’àpats a domicili.

EIX 2. ATENCIÓ A LA INFÀNCIA I FAMÍLIES VULNERABLES

Targetes moneder amb una consignació econòmica per a totes les famílies vulnerables i en especial per les famílies monoparentals. En barris o zones amb característiques estructurals que així ho aconselli, establir petits centres de distribució d’aliments.

Línia d’atenció telefònica per atendre les consultes dels municipis i reforçar així la transmissió d’informació d’ajuts en matèria econòmica, habitatge, alimentació i atenció a les persones establertes pel govern estatal i de la Generalitat.

Estructurar oferta d’allotjament temporal per donar resposta i atenció a les dones en casos de violència masclista. Fer front a despeses ocasionades per la situació d’emergència i no contemplades com a despeses ordinàries dels serveis d’informació i atenció a les dones en casos de violència masclista.

EIX 3. ATENCIÓ ALS SENSE SOSTRE

Oferta de places residencials a les persones sense llar en equipaments temporals d’urgència, la Sopa i l’Ajuntament de Girona no pot ampliar la oferta en aquests moments i calen equipaments temporals a la resta de territori per atendre en alimentació, higiene i sostre.

 EIX 4. PROGRAMA D’AJUTS ENS LOCALS

En el Ple del passat dia 24 de març es va aprovar una línia extraordinària de 2 milions d’euros per fer front als efectes del temporal Glòria. Seria oportú convocar un Ple extraordinari i d’urgència per aprovar una nova línia de suport als ajuntaments de 5,5 milions d’euros que en forma de bestretes poguessin arribar als ajuntaments sota criteris de població, % de gent gran i % atur. Aquesta injecció econòmica també permetria fer front a la possible manca de liquidesa d’alguns ajuntaments per la suspensió de tributs als seus conciutadans.

Grup socialista Diputació de Girona

Publicado

en

, ,

por

Etiquetas: