El PSC demana a l’Ajuntament i l’Incasòl que vetllin perquè els locals de propietat de l’organisme autònom tinguin ús públic

Els socialistes gironins denuncien que hi ha locals a la ciutat propietat de l’organisme públic que s’han destinat a activitats econòmiques particulars tot i la demanda d’ús públic per part d’entitats i associacions dels barris de la ciutat

Els socialistes gironins denuncien que hi ha locals a diferents barris de la ciutat de Girona propietats de l’organisme autònom INCASÒL, i per tant de propietat 100% pública, que s’han destinat a activitats econòmiques de particulars. Al grup municipal li consta que al barri de Pont Major hi ha com a mínim un local que diferents entitats i associacions del barri havien reclamat per fer-ne ús públic, i que ha acabat a mans privades per desenvolupar una activitat econòmica particular.

“Ens sembla lamentable que en un barri com Pont Major, on hi ha manca d’espai per les activitats comunitàries i d’entitats i associacions del barri, l’Ajuntament hagi deixat passar l’oportunitat de tenir aquest espai. Més, quan ja havíem denunciat l’estat del local i havíem obligat a canviar la porta en greu estat de degradació, i quan moltes entitats del barri n’havien demanat la utilització per activitats públiques lúdiques i culturals. Que finalment hagi anat a parar a una activitat econòmica particular ens sembla lamentable i d’una falta de ganes i desídia en la gestió de la ciutat i dels barris per part del govern” ha explicat Sílvia Paneque.

La portaveu dels socialistes a la ciutat de Girona també ha explicat que “vist aquest cas, ens vam interessar per altres locals de la ciutat que podien estar en la mateixa situació. Tenim constància que hi ha altres locals a Girona Est que es trobarien en aquesta situació, i per tant,  demanem al govern de l’Ajuntament de Girona que estigui amatent a aquests casos perquè no torni a passar el cas de Pont Major, que barris amb manca d’espais per fer activitats públiques vegin com a locals de titularitat pública se’ls hi doni un ús privat en lloc del desitjable ús públic”.

El grup parlamentari del PSC, a instàncies dels socialistes gironins, i el diputat gironí Rafel Bruguera van presentar una bateria de preguntes el passat 11 de desembre fent-se ressò d’aquest cas: Quants locals ha cedit l’Incasòl a particulars a la ciutat de Girona el 2019? En quines adreces estan situats els locals cedits per l’Incasòl a particulars a la ciutat de Girona l’any 2019? Quin és el mecanisme per participar, com a receptor, en el procés de cessió d’un local de l’Incasòl a un particular? Quins són els criteris d’adjudicació de locals de l’Incasòl? L’Ajuntament de Girona ha participat en algun dels processos de cessió de locals de l’Incasòl a particulars a la ciutat de Girona com a sol·licitant el 2019? En cas afirmatiu, en quants? En cas que l’Ajuntament de Girona hagi obtingut la cessió d’algun dels locals de l’Incasòl, en quines adreces estan situats i en quines dates en va fer la cessió? Quants locals de l’Incasòl a la ciutat de Girona estan disponibles actualment per a la cessió i quines són les adreces on estan situats? També s’ha demanat còpia de les convocatòries i les publicacions relacionades amb els processos de cessió de locals de l’Incasòl a particulars a la ciutat de Girona el 2019. “Hem traslladat al grup parlamentari socialista aquest cas per instar a l’Incasòl a oferir primer a les administracions públiques aquest tipus de locals abans d’oferir-los a privats, donat que l’INCASÒL és una entitat 100% pública” ha conclòs Paneque.

Sílvia Paneque a l’Ajuntament de Girona

Publicado

en

, ,

por

Etiquetas: