El PSC demana un replantejament del circ perquè dinamitzi un dels barris oblidats pel govern de la ciutat

Sílvia Paneque, portaveu del PSC a Girona, proposa que hi hagi un replantejament absolut del paper del circ a Girona. Des que es va conèixer, a juliol del 2017, que el Festival Internacional del Circ se celebraria a Girona, no hi ha hagut per part de l’Ajuntament un projecte sòlid per apostar-hi, ni trobar un espai permanent on desenvolupar-lo, ni cercar sinèrgies amb el territori per aprofitar-ho. El grup municipal socialista considera que si bé el circ a Girona hi pot tenir futur, l’Ajuntament hauria de tenir una idea clara de la seva implantació i desenvolupament

“De moment, amb la falta absoluta de transparència que caracteritza l’actual govern municipal a Girona, hem conegut a la premsa que les alcaldesses de CiU de Figueres i Girona es barallaven per on seria el Festival Internacional del Circ; després que es faria a Girona a la Devesa on sobren activitats intensives amb l’oposició de veïns, entitats i plataformes; i, ara, que hi haurà una carpa permanent a carrer Barcelona allà on fins ara hi havia hagut un aparcament dissuasiu privat”, ha dit Paneque. Els socialistes consideren que això demostra la falta absoluta d’un projecte concret per al circ de l’actual govern de Convergència i Unió a Girona.

El circ a Girona no ha trobat cap coherència i, per tant, tampoc no ha pogut tenir la solidesa per trobar sinèrgies amb el territori on es vol implantar. “En el Camp de Mart de la Devesa suposa sumar-hi una activitat intensiva més en sorolls, complexitats de mobilitat i gestió de residus allà on ja hi ha les Fires, concerts i congressos”, es lamenta Paneque. Si bé el Pla Especial de la Devesa assenyala que aquest parc urbà és idoni per fer-hi activitats culturals i socials de petit format, l’Ajuntament es contradiu hi instal·la noves activitats de caràcter intensiu. La ubicació del circ de Nadal al Pavelló de Fontajau té dos problemes: el primer és que una activitat privada ocupa un espai públic i que les dues activitats queden desconnectades sense cap coherència.

La notícia d’aquests últims dies que s’instal·larà una carpa permanent a carrer Barcelona amb carrer Emili Grahit consolida un no model incoherent i sense cap sentit. L’Ajuntament de Girona ha volgut justificar aquest nou desgavell amb un seguit d’arguments sorprenents, com que no hi gastarà ni un euro, o que contribuirà a arreglar l’entrada sud de la ciutat. El problema és que el primer argument demostra que no hi ha hagut un projecte sòlid fins ara i, per tant, enlloc de beneficis només es poden presentar excuses. El segon cau per al seu propi pes, perquè el problema de l’entrada sud de la ciutat està situat, com tothom coneix, més de mig quilòmetre més al sud que a carrer Barcelona amb carrer Emili Grahit. En canvi no es parla de com pot afectar a la mobilitat en una zona ja prou densa i amb dèficit d’aparcament.

El govern de Marta Madrenas, expert en propaganda i en no afrontar cap decisió, ja porta un seguit de notícies sobre reformes al carrer Barcelona que deixen perplex a qualsevol. “El carrer Barcelona exigeix un projecte de reforma valent que hauria d’incloure l’eixamplament de voreres, la connexió de Mas Xirgu amb Avellaneda amb un cost d’un milió d’euros, la retirada de l’amiant i el pla concret de canviar naus industrials enrunades per un planejament seriós per tenir una porta sud digne i una carretera reconvertida en carrer”, ha afirmat Paneque. És raonable pensar que la carpa de circ permanent situada a més de mig quilòmetre d’aquesta zona de Girona no permet parlar de reformes a l’entrada sud de la ciutat.

La portaveu dels socialistes a Girona, Sílvia Paneque, planteja que totes les activitats del circ a Girona se situïn en un espai concret de la ciutat. Si hi hagués hagut un plantejament seriós per part de l’Ajuntament, les activitats del circ podrien tenir efectes positius no només per les activitats anuals que hi pogués haver en un barri, sinó també en sinèrgies en el territori que pogués crear un pol d’activitat i, fins i tot, un pol de creixement econòmic amb oportunitats per a l’ocupació. “Hi ha barris a Girona que demanden tenir activitats potents i serioses i que podrien ser una contribució notable per crear nous punts a Girona on hi hagués vida social, cultural i econòmica. Però això exigeix que l’Ajuntament de Girona tingui un projecte clar per al circ a la ciutat i decidir un lloc permanent per desenvolupar-hi aquestes activitats culturals, econòmiques i socials”, conclou Paneque.


Publicado

en

, ,

por

Etiquetas: