El PSC dona suport a les demandes dels talleristes i entitats i reclama a l’Ajuntament de Girona una línia específica de subvencions per a aquest col·lectiu

Sílvia Paneque destaca que els tallers que ofereixen els centres cívics “constitueixen un pilar fonamental per la cohesió social dels barris” i adverteix que els talleristes es troben en una situació dramàtica per la suspensió d’activitats

Els centres i espais cívics de la ciutat de Girona, amb un objectiu social i no mercantil, porten anys oferint cursos organitzats per talleristes independents, sovint autònoms. Aquests tallers permeten fer arribar la cultura a gent de tots els estrats social dels diferents barris de la ciutat i, per tant, tenen una importància fonamental. 

El grup del PSC a l’Ajuntament de Girona reclama que l’Ajuntament de Girona estableixi “una línia de subvencions per tal de donar suport econòmic als talleristes que treballen habitualment als centres cívics de la ciutat ”.  La portaveu dels socialistes gironins, Sílvia Paneque, ha recordat que els talleristes s’han trobat des del mes de març en la situació d’haver de cancel·lar els cursos que oferien degut a les restriccions imposades per controlar la pandèmia i que les cancel·lacions impliquen la devolució dels imports que hagin pagat els participants en els tallers. “Els talleristes, en molts casos treballadors vulnerables, es troben en una situació dramàtica, tant a nivell econòmic com humà, sense ingressos degut a la suspensió d’activitats”, ha explicat Paneque .

És davant d’aquesta situació que el grup del PSC demana la nova línia de subvencions municipals, així com “que l’Ajuntament asseguri la continuïtat i viabilitat dels espais i centres cívics mitjançant propostes tècniques per tal que els talleristes puguin dur a terme els seus cursos i la seva activitat respectant els protocols sanitaris actuals”. Això podria aconseguir-se mitjançant propostes híbrides, subvencionant el cost de la reducció d’aforament i alumnat, etc. 

Paneque ha destacat que els tallers que ofereixen centres i espais cívics “constitueixen un pilar fonamental per la cohesió social dels barris” i  que, per aquest motiu, han de poder continuar amb les seves tasques i essent un punt de trobada. “Els espais i centres cívics són un referent quotidià, un punt de trobada, d’acció i d’organització dels agents socials, que han vist completament afectada la seva raó de ser degut a la pandèmia”, ha lamentat Paneque . D’altra banda, la portaveu socialista ha afegit que “fins el moment, no s’ha reportat cap brot que hagi sorgit a cap centre cívic, i es compleix estrictament amb totes les recomanacions del Procicat al dur a terme les activitats”.

Sílvia Paneque