El PSC-Girona pel Canvi denuncia la reducció dels descomptes dels casals d’estiu a les famílies nombroses i monoparentals

El grup municipal denuncia que s’ha passat d’un 20% de descompte fins ara a un 10% aquest any

El PSC-Girona pel Canvi ha denunciat que enguany les famílies nombroses i monoparentals han vist reduïts els seus descomptes per als casals d’estiu. “Fins ara les famílies nombroses i monoparentals tenien un 20% de descompte en els casals d’estiu, ara hi ha hagut un canvi de criteri del govern Salellas i només tenen un 10%” ha explicat Sílvia Paneque.

Paneque ha assenyalat que aquesta decisió és un pas enrere en el suport a les famílies que més ho necessiten i ha afegit: “En un context de dificultats econòmiques creixents, aquesta reducció del descompte representa una càrrega addicional per a moltes famílies gironines.

El PSC-Girona pel Canvi ha sol·licitat al govern municipal que reconsideri aquesta mesura i restauri el descompte del 20% per a les famílies nombroses i monoparentals. “És imprescindible que les polítiques municipals reflecteixin un compromís real amb les necessitats de totes les famílies, especialment aquelles que tenen més dificultats per arribar a final de mes”, ha conclòs Paneque.

Impacte de la reducció del descompte

La reducció del descompte del 20% al 10% representa un cost addicional significatiu per a les famílies nombroses. Per exemple, una família nombrosa amb 3 nens inscrits als casals d’estiu durant un mes complet amb horari de matí i tarda (6 hores) més el dinar, abans pagava 938,40 € amb el descompte del 20%. Amb el nou descompte del 10%, ara paguen 1.055,70 €, la qual cosa suposa un increment de 117,30 € en el cost total. Per a una família monoparental amb 1 fill, el cost amb descompte del 20% era de 312,80 €, mentre que amb el nou descompte del 10% és de 351,90 €, representant un increment de 39,10 €. Aquesta mesura suposa una càrrega financera addicional per a moltes famílies, especialment en un context de creixents dificultats econòmiques.


Publicado

en

, , , ,

por

Etiquetas: